ایالات متحده آمریکا قول داده است به تاسیس یک صندوق ۱۰۰ میلیارد دلاری برای کمک به کشورها در مبازره با تغییرات آب و هوا کمک کند.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در کوشش برای شکستن بن بست مذاکرات کنفرانس آب و هوا در کپنهاگ، این پیشنهاد را روز پنجشنبه و در حالی اعلام کرد که رهبران جهان برای شرکت در اجلاس روز جمعه، وارد پایتخت دانمارک می شوند.
کلینتون گفت حمایت آمریکا به توافق هایی از سوی کشورهای درحال رشد برای کاهش انتشار گاز کربن و یافتن راه هایی جهت تایید انجام چنین کاهشی بستگی دارد. او همچنین هشدار داد که واشنگتن وعده خود را پس خواهد گرفت مگر اینکه چین و دیگر اقتصادهای در حال رشد با ارائه طرح هایی برای تایید بین المللی کاهش انتشار گاز موافقت کنند.
چندین نفر از اعضای هیات نمایندگی چین گفتند پکن احتمال رسیدن به یک توافق فوری برای جایگزینی پروتکل کیوتو را، که در سال ۲۰۱۲ منقضی می شود، زیاد نمی داند. با این حال، چند ساعت بعد، دیگر اعضای هیات گفتند آنها هنوز به رسیدن به توافق امیدوار هستند.
در پکن، سخنگوی وزارت امور خارجه چین از کشورهای توسعه یافته خواست هنگامی که موضوع کاهش انتشار گاز کربن پیش می آید، «خلوص نیت بیشتری نشان دهند»، و به کشورهای فقیر برای پرداخت هزینه های آن کمک کنند.
آمریکا به دلیل پیشنهاد یک کاهش ۱۷ درصدی گازهای گلخانه ای از سطوح ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۱۲ مورد انتقاد قرار گرفته است، دولت های اروپایی یک کاهش ۲۰ درصدی را نسبت سطوح سال ۱۹۹۰ پیشنهاد کرده اند.
اما کلینتون روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، کاهش پیشنهادی آمریکا را گامی مقدماتی به سوی یک کاهش ۳۰ درصدی تا سال ۲۰۲۵ توصیف کرد.
بن بست ظاهری بین کشورهای غنی و فقیر بر مذاکرات روز پنجشنبه، چند ساعت پیش از ورود پرزیدنت اوباما سایه انداخت. برخی از طرفداران محیط زیست ابراز امیدواری کرده اند که حضور رییس جمهوری آمریکا در کنفرانس در روز جمعه بتواند به نجات مذاکرات کمک کند و آنها را به پایانی امیدبخش برساند.
آقای اوباما قرار است بامداد جمعه وارد کپنهاگ شود. محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، رییس جمهوری برزیل و رییس جمهوری فرانسه از جمله سخنرانان هستند.