هیات منصفه یک دادگاه فدرال در آمریکا مردی را به اتهام تلاش برای حمایت از گروه افراطی موسوم به «دولت اسلامی» و قتل نیروهای نظامی ایالات متحده تحت پیگرد قرار داده است.
وزارت دادگستری آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد «مفید الفقیه»، جوان ۳۰ ساله ساکن روچستر نیویورک، دو نفر را ترغیب کرد جهت پیوستن به پیکارجویان دولت اسلامی (داعش) و نبرد برای آن گروه به خارج از کشور سفر کنند و مبلغ ۶۰۰ دلار نیز برای فردی در یمن فرستاد تا بتواند برای شرکت در جنگ به سوریه برود.
اریک هولدر دادستان کل در سخنانی تائید کرد که ایالات متحده در شناسایی حامیان گروههای تروریستی که میخواهند به آمریکاییها صدمه بزنند، و مختل کردن فعالیتهای آنها، درنگ نخواهد کرد.
آقای هولدر در ادامه افزود این پرونده نشان میدهد ماموران امنیتی و قضایی و دادستانها، از تمام ابزار تحقیق برای کشف و خنثی کردن توطئهها، پیش از آن که افراد بتوانند برنامههای خود را عملی کنند، استفاده میکنند.
همزمان، در رویدادی جداگانه گروه افراطی موسوم به «دولت اسلامی» در آخرین پیام ویدئویی که منتشر کرده است، علیه اعزام نیروهای نظامی آمریکایی به عراق هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در این ویدئوی ۵۲ ثانیهای که روز سهشنبه منتشر کرد، هشدار میدهد پیکارجویان آن گروه در انتظار سربازانی هستند که احتمال دارد باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده به عراق اعزام کند.
این ویدئو، عنوان آن «شعلههای جنگ» است، پیکارجویان گروه داعش را هنگام منفجر کردن تانکها، نیروهای نظامی مجروح، و نیز دیگرانی که قرار است کشته شوند را نشان میدهد. سپس تصاویری از پرزیدنت اوباما را نشان میدهد که در آن میگوید نیروهای نظامی آمریکا به عراق باز نخواهند گشت، و در ادامه، ویدئو با متنی که میگوید «جنگ تازه آغاز شده است» به پایان میرسد.
آسوشیتدپرس در گزارش خود میگوید با توجه به زمان انتشار ویدئو، ظاهراً پاسخی است به ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، که روز سهشنبه در توضیحاتی در کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت اگر استراتژی فعلی در عراق به نتیجه نرسد، ممکن است او اعزام نیروی زمینی را به رئیس جمهوری توصیه کند.
گروه سنی موسوم به «دولت اسلامی» – که تا پیش از اعلام برپایی یک خلافت خودخوانده اسلامی در عراق و سوریه خود را دولت اسلامی عراق و شام یا داعش می نامید – پیش از این نیز ویدئوهایی هشدارآمیزی را منتشر کرده بود که در آنها دو شهروند آمریکایی و یک شهروند بریتانیایی به طرز وحشیانهای گردن زده میشوند.
پس از انتشار این ویدئوها و در پی تحرکات خشونتبار آن گروه در بخشهای بزرگی از عراق و کشتار بسیاری از غیرنظامیان، از جملع اقلیتهای مذهبی و قومی، رئیس جمهوری ایالات متحده که پیش از آن پشتیبانی هوایی از عملیات نیروهای نظامی عراق را آغاز کرده بود، در سخنانی تلویزیونی راهبرد آمریکا در برخورد با این گروه افراطی را اعلام کرد.
بر این اساس واشنگتن در پی تشکیل یک ائتلاف بینالمللی برآمده است تا عملیات نظامی علیه مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی را – نه تنها در داخل عراق، بلکه در صورت لزوم در بخشهای تحت تصرف آن گروه در سوریه نیز – گسترش دهد.