لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۱

نشانه‎ها از عقب نشینی چین از مقاومت در برابر فشار «سازمان تجارت جهانی»


بخش انگلیسی صدای آمریکا - چین از مقاومت دیرین اش در برابر فشار «سازمان تجارت جهانی» برای اعمال معیارهای جهانی در بازار ۲۷ هزار میلیارد دلاری «بازرگانی الکترونیک» دست کشیده است. بعضی تحلیلگران می گویند این امر نتیجه مستقیم جنگ تجاری با ایالات متحده است که چین را مجبور کرده در پی همکاری گسترده تری با کشورهای طرف تجارت باشد.

چین در صنعت بازرگانی الکترونیک موسوم به «ای-کامرس» که عمدتا مدیریت چندانی ندارد به عنوان یک بازیگر بزرگ ظاهر شده و یک پنجم بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. «علی بابا»، شرکت پیشتاز چین، در ۲۰۰ کشور مختلف تجارت می کند و نقشی حیاتی در رشد صادرات چین دارد.

«بازرگانی الکترونیک» در زمان تشکیل «سازمان تجارت جهانی» در سال ۱۹۹۵ به راه نیافتاده بود و نیاز جدی به تعیین معیارهای جهانی دارد.

بیانیه مشترک

چین آخر هفته گذشته با امضای بیانیه ای مشترک با هدف آغاز گفتگوهای تعیین مقررات اطمینان از شفافیت و کاهش موانع در فروش فرامرزی به ایالات متحده و ۷۵ کشور دیگر پیوست.

دوره نوین مناقشه

باور عمومی بر این است که تغییر رویکرد چین ناشی از اختلافات تجاری با ایالات متحده و مقاومت فزاینده در اروپا در برابر رفتارهای تجاری چین است.

شواهد از احتمال برخورد واشنگتن و پکن طی مذاکرات روند تعیین مقررات در «سازمان تجارت جهانی» حکایت دارد. این مهم بعد تازه ای به جنگ تجاری بین دو کشور می دهد.

مقررات تازه «سازمان تجارت جهانی» همچنین به مساله بحث انگیز حفظ محلی داده ها می پردازد. شرکت های خارجی اغلب گلایه دارند که پکن آن ها را مجبور می کند داده هایشان را در حوزه جغرافیایی چین نگهداری کنند. این امر حفاظت از حق مالکیت معنوی را دشوار کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG