لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۶

سرکوب آزادی بیان در چین


آمریکا ادامه بازداشت و آزار وکلای مدافع منافع عمومی، روزنامه نگاران، وبلاگ نویس ها، رهبران مذهبی، و بسیاری دیگر در چین را که سیاست ها و اقدام های رسمی دولت را به چالش می گیرند، همچنان نگران کننده می داند.

روز ۲۵ نوامبر، مقام های امنیتی در استان خین جیانگ در شرق چین، هفت دانشجو را به اتهام ایجاد تفرقه در کشور به محاکمه کشیدند. آنان همراه با استاد اقتصادشان در ۱۵ ژانویه در پکن باز داشت شده بودند، و به مدت ۱۱ ماه معلوم نبود کجا هستند. گزارش ها می گویند چندین نفر مجبور به اعترافات تلویزیونی شدند و حال، در صورت محکومیت، با پنج تا ۱۵ ماه زندان روبرو هستند.

در ۲۳ سپتامبر، استاد اقتصاد در تحریک جدایی طلبی مجرم شناخته و به مجازات غیر عادی زندان ابد محکوم شد. به رغم محکومیت بین المللی، دادگاه در ۲۱ نوامبر درخواست استیناف او را رد کرد و حکم قطعیت یافت.

پروفسور توهتی پیش از دستگیری به مدت ۲۰ سال در دانشگاه مینزو اقتصاد تدریس می کرد. در ۲۰۰۵، او وبگاهی برای پیشبرد تفاهم دو جانبه و گفت و گو بین چینی های اویغور و هان طرح کرد. جف راتک، مدیر دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا در گفت و گوی اخیرش با خبرنگاران اعلام کرد ایالات متحده متاسف است. مقامات چین در جلسه محرمانه ای در زندان، محکومیت استاد برجسته اقتصاد به حبس ابد را تایید کردند.

او گفت بازداشت استاد، صدای مهمی در اویغور را، که هماهنگی و تفاهم در میان گروه های قومی چین را پیش می برد، خاموش ساخت. راتک گفت آمریکا همچنان از مقام های چین می خواهد استاد توهتی را آزاد کنند.

او همچنین نگرانی عمیق خود را از گزارش هایی که حاکی است خانم جائو یو، روزنامه نگار قدیمی چین به اتهام فاش کردن اسرار دولتی به یک خبرگزاری خارجی محاکمه شده است ابراز داشت و از مقام های چین خواست بین ابراز نارضایی صلح جویانه و افراط گرایی خشن تفاوت بگذارند، تمام کسانی را که به دلیل بیان صلح جویانه نظراتشان یازداشت شده اند آزاد کنند و محدودیت ها بر آزادی بیان را برطرف سازند.

XS
SM
MD
LG