لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۶

جان کری با محمود عباس دیدار کرد


وزیر امور خارجه آمریکا، جان کری، با رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی، محمود عباس، در تاريخ ۶ فروردين ماه ۱۳۹۳ (۲۶ مارس) در منزل سفير فلسطين در امان (پايتخت اردن) ديدار کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا، جان کری، با رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی، محمود عباس، در تاريخ ۶ فروردين ماه ۱۳۹۳ (۲۶ مارس) در منزل سفير فلسطين در امان (پايتخت اردن) ديدار کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا، جان کری، در تلاش برای عبور مذاکرات صلح خاورميانه از ميان يک سلسله چالش هايی که اين مذاکرات را تهديد می کند، در روزهای آينده به گفتگو با رهبران فلسطینی و اسرائیل ادامه خواهد داد.

آقای کری روز چهارشنبه ۶ فروردين (۲۶ مارس) با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در امان (پايتخت اردن) دیدار کرد. وزارت امور خارجه آمريکا مذاکرات دوجانبه را «سازنده» خواند.. جان کری همچنين از طریق تلفن با بنیامین ناتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به تبادل نظر پرداخت.

تا کنون ۸ ماه از دوره ۹ ماهه مذاکرات که از سوی دو طرف مورد توافق قرارگرفته بود می گذرد. توافقاتی که سال پيش برای از سر گيری مذاکرات انجام گرفت، اسرائيل را موظف به آزاد کردن زندانيان فلسطينی در چند مرحله می کند که روز يکشنبه آينده چهارمين مرحله آن قرار است صورت گيرد.

با این حال، اسرائیل از فلسطینی ها خواسته است، پيش از رهايی آخرين گروه زندانيان، با تمدید مذاکرات صلح موافقت کنند. مقامات فلسطینی گفته اند چنانچه آزادی دستگیر شدگان برابر وعده های داده شده تحقق نپذيرد، مذاکرات را ترک خواهند کرد.

اتحادیه عرب روز چهارشنبه در پايان اجلاس سالانه خود در کويت بیانیه ای صادر کرد که در آن از جمله هر گونه در نظر گرفتن اسرائیل به عنوان سرزمين قوم یهود رد شده است.
این بیانیه بر تنش های ناشی از مذاکرات افزوده است.
ناتانیاهو تأکید کرده است که رهبران فلسطینی اسرائیل را به عنوان دولت یهودی به رسمیت بشناسند.

مذاکرات صلح به احتمال زیاد در دستور کار روز جمعه آقای کری خواهد بود که در معيت باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، برای دیدار با ملک عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود، پادشاه عربستان سعودی، به اين کشور سفر خواهد کرد.

طرفين درگیر در مذاکرات صلح خاورمیانه علناً​ در مورد جزئیات این مذاکرات صحبتی نکرده اند، ليکن در کاستن از شکاف موجود بر سر موضوعات عمده پیشرفت قابل مشاهده اندکی صورت گرفته است. موضوعات عمده مورد اختلاف، وضعيت اورشليم، سرنوشت پناهندگان فلسطینی، حدود و ثغور مرزها و مسايل امنیتی است.
XS
SM
MD
LG