شش مامور پلیس شهر بالتیمور در شرق ایالات متحده در ارتباط با مرگ یک جوان سیاهپوست در طول بازداشت، از سوی دادستانهای آن شهر متهم شناخته شدند.
مارلین موسبی دادستان بالتیمور روز جمعه ضمن بیان این مطلب، گفت «یافتههای بدست آمده از تحقیقات مستقل، جامع و کامل همراه با نظر پزشک قانونی، ثابت میکند واقعه مرگ آقای گری قتل نفس بوده و ما را متقاعد میکند به این که علیه این مأموران کیفر خواست صادر کنیم.»
بازداشت غیرقانونی، ضرب و جرح، قتل غیرعمد و همچنین قتل عمد از نوع درجه دو، از جمله اتهامات مطرح شده علیه آنهاست.
فردی گری روز ۲۳ فروردین ماه توسط ماموران پلیس شهر بالتیمور در ایالت مریلند بازداشت شد، اما یک هفته بعد و در صبح روز ۳۰ فرودین ماه جان خود را از دست داد؛ که این موضوع موجب اعتراضات خیابانی در بالتیمور و چند شهر دیگر آمریکا شد.
رئیس جمهوری ایالات متحده نیز روز جمعه در سخنانی گفت «همانطور که پیشتر در کاخ سفید هم گفتم، این بسیار حیاتی که حقیقت روشن شود که چه بر سر فردی گری آمده است.»
باراک اوباما در ادامه، با بیان این که تا زمانی که روال قضایی در این پرونده ادامه دارد از اظهار نظر خودداری میکند، گفت، با این حال این را میتوانم بگویم که «عدالت اجرا خواهد شد.»
معترضان در روزهای اخیر خواستار توضیح پلیس درباره دلیل مرگ این جوان ۲۵ ساله و همچنین مجازات مسئولان آن هستند. آنها همچنین به نحوه برخورد پلیس آمریکا با سیاهپوستان اعتراض دارند و خواهان اصلاح آن هستند.
برخی رسانههای آمریکایی گفتهاند آقای گری، که به هنگام انتقال به خودروی ون پلیس دستبند و پابند داشته، به دلیل برخورد سرش با بخشی از بدنه خودرو، از ناحیه گردن به شدت آسیب دید و اندکی بعد جان خود را از دست داد.
پیشتر گفته شده بود که وی در اثر شکستگی ستون فقرات و ضایعه نخاعی به کما فرو رفت و یک هفته بعد جان خود را از دست داده است.
پس از یک آرامش نسبی کوتاه مدت به مناسبت خاکسپاری آقای گری در روز یکشنبه، اعتراضات خیابانی در بالتیمور از سر گرفته شد و با بالا گرفتن خشونتها، با اعلام وضعیت فوقالعاده در شهر، فرماندار ایالت مریلند خواستار ورود نیروهای گارد ایالتی برای کنترل اوضاع شد.
مقررات منع آمد و شد از ساعت ۱۰ شب تا ۵ صبح روز بعد، از سهشنبه شب به اجرا در آمده است و تا شب گذشته نیز ادامه یافت. با این حال به رغم فروکش کردن تب اعتراضات، بالتیمور همچنان صحنه اعتراضهای پراکنده است.
پس از به خشونت کشیده شدن اعتراضات خیابانی، باراک اوباما روز سهشنبه در سخنانی در همین زمینه، ضمن انتقاد از نحوه برخورد برخی از ماموران پلیس با سیاهپوستان، آنهایی که در جریان اعتراضات اقدام به خشونت و خرابکاری میکنند را نیز شدیداً مورد انتقاد قرار داد.
باراک اوباما در نشست خبری مشترک با نخست وزیر ژاپن در کاخ سفید، با بیان این که مسئولان نباید تنها وقتی که یک فروشگاه به آتش کشیده میشود یا یک مرد جوان هدف گلوله قرار میگیرد یا در بازداشت آسیب میبیند، به یک قشر از جامعه توجه کنند، بلکه «دلیل سر و کار افتادن این جوانان به زندان را باید ریشهیابی کرد.»
از تابستان سال گذشته که جوان سیاهپوست دیگری به نام مایکل براون توسط یک مامور پلیس در شهر فرگوسن ایالت میسوری کشته شد، بحثهایی در باره برخورد نامناسب نیروهای پلیس یا سیاهپوستان و همچنین توسل بیش از حد آنها به زور آغاز شده است.