لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۲

آنتونی بوردین: تهران «آمریکایی‌ترین» شهری است که تا به حال دیده‌ام


 عکسی از آنتونی بوردین در سفر به ایران که در صفحه فیسبوک او منتشر شده است
عکسی از آنتونی بوردین در سفر به ایران که در صفحه فیسبوک او منتشر شده است

برنامه تلویزیونی «‌بخش‌های ناشناخته‌» در شبکه خبری سی ان ان آمریکا، با اجرای آنتونی بوردین، که اوایل سال جاری به ایران سفر کرده بود و مردم ایران را مهمان‌دوست و غذاهای ایرانی را لذیذ و رفتار مسئولان آن کشور «دوستانه» توصیف کرده بود، روز گذشته موفق شد برای دومین سال پیاپی جایزه معتبر «امی» را در بخش هنرهای خلاقانه به خود اختصای دهد.

یک هفته پیش از آن، و در جریان مراسم دیگری در همپتونز، آقای بوردین با یادآوری سفر ماه ژوئن (خرداد – تیر) خود به ایران، در وصف آن سفر و مردم ایران گفت «مردمی فوق‌العاده مهربان و مهمان‌دوست. در واقع، من شگفت‌زده شده بودم: تهران آمریکایی‌ترین شهری است که به حال دیده‌ام ... و از تفاوتی که بین ایران سیاسی، که ما از طریق خبرها با آن آشنا هستیم، و ایران واقعی که ایرانی‌ها هر روز در آن زندگی می‌کنند، خشنود شدم.»

وی در پاسخ به پرسشی در باره ارجحیت او برای انتخاب محل فیلمبرداری برای برنامه «‌بخش‌های ناشناخته‌» گفت: «دلم می‌خواهد زاویه جدیدی برای نگریستن به مکان‌هایی که بارها و بارها از آنها عکس و فیلم گرفته شده پیدا کنم ... ترجیح می‌دهم از جاهای تمیز و مرتب که همه چیز رو به راه است دوری کنم. از کشورهای گرم، بهم ریخته و مشکل‌دار خوشم می‌آید؛ مثل ایتالیا، هند و ایران.»

وقتی که از او پرسیده شد کدام کشور برای او شگفت‌انگیزتر بود، سریع جواب داد، ایران.

روزنامه هافینگتون پست در گزارشی در همین زمینه می‌نویسد «ایران او را شگفت‌زده کرد، چون مردم آن کشور چنین برخورد می‌کردند: آمریکایی هستی؟ ما کاری نداریم حکومت چکار می‌کند؛ خوش آمدی، می‌خواهیم با شما آشنا شویم.»

«در رستورانی در شهر تهران، که روی هر میز پرچم کشورهای مختلف را گذشته بودند، از من معذرت خواهی کردند و گفتند ببخشید، همه پرچم‌های آمریکای ما سوخته‌اند.»

ایران و ایالات متحده از پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و حمله گروهی از جوانان انقلابی به سفارت آن کشور در تهران، روابط دیپلماتیک ندارند و با گذشت سال‌ها و گسترش اختلافات، رفت و آمد مردم دو کشور به دیگر سو نیز دشوارتر شده است و از این رو شاید مردم دو کشور آگاهی کاملاً دقیقی از واقعیات مربوط به یکدیگر نداشته باشند؛ بویژه مردم آمریکا، که در طول دهه‌های اخیر کمتر به ایران سفر کرده‌اند.

باوجود راهپیمایی‌های ضدآمریکایی که همه ساله توسط حکومت ایران به مناسبت اشغال سفارت ایالات متحده در آن کشور برگزار می‌شود – برخلاف برخی از کشورهای منطقه که دولت‌های آنها روابط خوبی با ایالات متحده دارند – مردم ایران در مجموع نظر مثبتی به آمریکا دارند و خواهان روابط دوستانه با مردم آن کشور هستند.

XS
SM
MD
LG