رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، به نمایندگی از طرف چندین کشور متحد از تمامی اعضای شورای امنیت آن سازمان خواست در برابر برنامه موشکی کره شمالی سکوت نکنند.
وود خاطرنشان کرد که کره شمالی در سال جاری میلادی ۳۰ بار قطعنامههای شورای امنیت در زمینه تولید و گسترش تسلیحات را نقض کرده و صلح و امنیت کشورهای همسایه و جامعه بین المللی را به خطر انداخته است.
کره شمالی از دی ماه ۱۴۰۱ تا به امروز، ۵ موشک بالستیک قاره پیما، ۲۵ موشک بالستیک دیگر بهعلاوه ۳ ماهواره با تکنولوژی موشک بالستیک را پرتاب کرده است.
معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، ۳شنبه ۲۸ آذر، پیشاپیش در جلسه ویژه شورای امنیت سازمان ملل درباره کره شمالی، از طرف ایالات متحده و ۹ کشور دیگر، تازه ترین پرتاب موشک بالستیک قارهپیما را که در روز ۲۶ آذر انجام شد بشدت محکوم کرد.
کشورهای دیگری که کره شمالی را محکوم کردند؛ عبارتند از آلبانی، اکوادور، فرانسه، ژاپن، مالت، کره جنوبی، اسلوانی، سوئیس و بریتانیا.
وود به نمایندگی از طرف این کشورها اضافه کرد که سکوت در برابر پیگیری برنامه اتمی، فعالیت خرابکارانه در فضای مجازی و نقض حقوق بشر کره شمالی پیام خوبی به پیونگ یانگ و دیگر ناقضین نیست.
این کشورها از کره شمالی خواستند به جهان دیپلماسی روی بیاورد تا بتواند نیازهای مردم خود را برآورده کند.
پیشتر مقامات سئول و توکیو هشدار دادند که کره شمالی که مجهز به سلاح هستهای است، برای آزمایش موشکی از جمله یکی از دوربردترین موشکهای بالستیک قارهپیمای خود، آماده میشود.
پیونگیانگ طیف وسیعی از موشکهای بالستیک را توسعه داده و آزمایش کرده است که میتواند به اهدافی در کره جنوبی، ژاپن و سرزمین اصلی ایالات متحده برسد.
وزارت دفاع آمریکا ششم مهرماه گذشته در بهروزرسانی گزارش «استراتژی مقابله با تسلیحات کشتار جمعی» اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران و کره شمالی «تهدیدهای دائمی» در استراتژی مقابله با تسلیحات کشتار جمعی هستند.
تمامی فعالیتهای موشکی بالستیک کره شمالی بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد ممنوع است. اما پیونگیانگ این فعالیتها را حق حاکمیتی برای دفاع از خود میداند.