مذاکرات آمریکا و طالبان با هدف پایان دادن به جنگ در افغانستان، روز دوشنبه در امارات متحده عربی آغاز شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، سازماندهنده گفتوگوها در ابوظبی، پیش از آغاز اجلاس بر تعهد اسلام آباد و جامعه بینالمللی برای یافتن راه حلی سیاسی در افغانستان تاکید و ابراز امیدواری کرد که این گفتوگوها به پایان خونریزی و برقراری صلح در منطقه بیانجامد.
یک مقام بلندپایه پاکستان در گفتگو با صدای آمریکا حضور زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا به افغانستان، در راس هیئت آمریکایی شرکت کننده در این مذاکرات را تایید کرد.
به گفته این مقام مذاکرات با تلاش اسلام آباد پس از نامه اخیر پرزیدنت ترامپ به عِمران خان نخست وزیر پاکستان، که در آن درخواست همکاری برای آوردن طالبان به مذاکرات صلح مطرح شده بود، صورت میگیرد.
خلیلزاد تاکنون دو بار با مقامهای طالبان در قطر دیدار کرده است. او پیشتر ابراز امیدواری کرده بود تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال آینده، توافق صلحی با گروه طالبان به دست آید.
گروه طالبان نیز امروز تایید کرده است که میان این گروه و نمایندگان دولت آمریکا گفتوگوهایی صورت خواهد گرفت، اما جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از «اعضای برجسته طالبان» نوشت، در این گفتوگوها مقامهایی از دفتر سیاسی طالبان در قطر حاضر خواهند شد. همچنین قرار است دو نفر از سوی فرزند بنیانگذار طالبان در این گفتوگوها حضور داشته باشند.
محمد فیصل، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، نیز در صفحه توئیتر خود با انتشار پیامی گفتوگو میان نمایندگان آمریکا و طالبان را تایید کرد و نوشت پاکستان «به برقراری صلح و آشتی در افغانستان متعهد است.»
از زمان حملههای تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، آمریکا در افغانستان حضور نظامی داشته و با آن که طالبان را از قدرت برکنار کرده است، این کشور همچنان صحنه درگیری هایی است که از اواخر دهۀ ۱۹۷۰ و با هجوم ارتش سرخ شوروی به این کشور آسیای میانه آغاز شده است.
در آن زمان آمریکا و متحدانش برای بیرون راندن ارتش سرخ از افغانستان تلاش کردند، اما شورشهای داخلی از سوی طالبان و سایر گروهها همچنان ادامه یافته است.