روز ۲۹ سپتامبر، اشرف غنی احمد زای به عنوان رئیس جمهوری جدید افغانستان سوگند یاد کرد و جای حامد کرزی را، که از ۲۰۰۱ در قدرت بود، گرفت.
نخستین عمل غنی در مقام رئیس جمهوری این بود که دکتر عبداله عبداله رقیب اصلی خود را به عنوان مدیر اجرایی برگزیند . این اقدام بر اساس توافق نامه دولت وحدت ملی که آنها در ۲۱ سپتامبر امضا کردند صورت گرفت. امضای توافق نامه برای شکستن بن بست سیاسی که تقریبا موجب شد دولت فلج شود و اقتصاد آسیب ببیند، مهم بود.
راه رسیدن به این نقطه، نخستین انتقال دمکراتیک و صلح جویانه قدرت در تاریخ افغانستان، طولانی و دشوار بود. پس از هشت ماه مبارزات انتخاباتی، دو دور انتخابات ریاست جمهوری و بازشماری کامل آرای دور دوم، کمیسیون مستقل انتخابات آقای غنی، وزیر سابق دارایی افقغانستان را برنده اعلام کرد.
دکتر عبداله، وزیر سابق امور خارجه، گفت «ما متعهد هستیم در دولت وحدت ملی به عنوان یک فرد واحد عمل کنیم. و به عنوان یک تیم واحد، وحدت ملی به وجود آوریم.»
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه ای کتبی گفت ایالات متحده به پرزیدنت اشرف غنی احمد زای و عبداله عبداله مدیر اجرائی در این فرصت تاریخی تبریک می گوید.
« آنها هر دو افرادی وطن پرست هستند که به موفقیت کشور خود متعهدند. این تعهد در روحیه همکاری و مشارکت که آنها را در ایجاد دولت وحدت ملی جهت انجام آرمان های مردم افغانستان برای صلح، کامیابی و ثبات با یکدیگر متحد ساخت، نمودار بود.»
آقای کری گفت « این آغاز است، نه پایان، و سخت ترین تصمیم ها در پیش است. در حالی که افغانستان وارد این فصل جدید تاریخ خود می شود، امریکا در انتظار است مشارکت با یک افغانستان مستقل، واحد و دمکراتیک را عمیق تر سازد.»