لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۴

۷۰۰ هزار خانوار در سال ۲۰۱۷ به میلیونرهای آمریکا اضافه شد


آمریکا با بیش از ۱۱ میلیون خانوار میلیونر، در جهان مقام اول را دارد
آمریکا با بیش از ۱۱ میلیون خانوار میلیونر، در جهان مقام اول را دارد

شمار خانوارهای میلیونر در آمریکا در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۰۰ هزار خانوار افزایش یافت. اینک، از نظر شمار میلیونرها، آمریکا با ۱۱ میلیون خانوار، در جهان مقام اول را دارد. در ۹ سال اخیر، شمار خانوارهای صاحب ۵ میلیون تا ۲۵ میلیون دلار ثروت به یک میلیون و ۳۵۰ هزار و شمار خانوارهای دارای بالای ۲۵ میلیون دلار ثروت، با ۱۰ درصد افزایش، به ۱۷۲ هزار رسید.

شمار خانوارهای میلیونر در آمریکا در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۰۰ هزار خانوار افزایش یافت. اینک، از نظر شمار میلیونرها، آمریکا با ۱۱ میلیون خانوار، در جهان مقام اول را دارد.

بررسی آماری موسسه تحقیقاتی «گروه اسپکتروم»‌ نشان می‌دهد که بالارفتن ارزش سهام شرکت‌ها در بورس‌های سهام و اوراق بهادار، و هچنین جهش سریع بهای مسکن در سال ۲۰۱۷ سبب شد که بیش از ۷۰۰ هزار خانوار، به میلیونرهای آمریکا اضافه شود.

در سال گذشته، (۲۰۱۷)، شمار خانوارهای میلیونر در آمریکا نسبت به سال ۲۰۱۶ دست کم ۶ درصد افزایش پیدا کرد، و شمار میلیونرهای جدید و همچنین شمار کل خانوارهای میلیونر، رکورد جهانی را شکست.

گروه تحقیقاتی اسپکتروم، خانوار میلیونر را خانواری تعریف می‌کند که صرفنظر از منزل مسکونی، معادل یک میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری، وجه نقد در اختیار داشته باشد.

جرج والپر، رئیس موسسه تحقیقاتی «گروه اسپکتروم»‌ در مصاحبه با شبکه خبری «سی ان بی سی» می‌گوید آنچه به افزایش شمار خانوارهای میلیونر کمک کرد، بازار سهام شرکت‌ها بود. وی می‌گوید: «این خانوارها، گروهی هستند که وجه نقد خود را در بورس سرمایه‌گذاری کردند و به همین سبب، بالارفتن سهام در بورسُ، بیشترین تغییر را در میزان دارائی آنها به وجود آورد.

شورای بانک مرکزی آمریکا برای چهارمین بار نرخ بهره را بالا برد
شورای بانک مرکزی آمریکا برای چهارمین بار نرخ بهره را بالا برد

گزارش خبرگزاری‌های مالی نشان می‌ٔدهد که در سال ۲۰۱۷، ارزش سهام ۵۰۰ شرکت که در میانگین «استاندارد اند پور» (به انگلیسی S&P) قرار دارند، ۱۹ درصد بالا رفت و ارزش سهام ۳۰ شرکتی که در شاخص «داو جونز» (به انگلیسی Dow Jones) دنبال می‌شوند، معادل ۲۵ درصد افزایش داشت.

در سال ۲۰۰۸ آمریکا به بحران مالی ناشی از سقوط ارزش مسکن دچار شد و بانکها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری و سهامداران آنها، که در وام‌های مسکن سرمایه‌گذاری کرده بودند، حجم بزرگی از دارائی خود را از دست دادند.

از سال ۲۰۰۹ به بعد، یعنی در پیامد آن سقوط، خانوارهای ثروتمندی که دارائی آنها بالای ۵ میلیون دلار بود، بیشتر از خانوارهای دیگر از رونق اقتصادی بهره‌مند شدند.

شمار خانوارهائی که بین ۵ میلیون دلار تا ۲۵ میلیون دلار دارائی دارند، ۸۴ هزار خانوار بیشتر شد و به یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار خانوار افزایش یافت. این در حالی است که شمار خانوارهای با دارائی‌های بالای ۲۵ میلیون دلار، معادل ۱۰ درصد بیشتر شد و از ۱۶۰ هزار خانوار به ۱۷۲ هزار خانوار افزایش یافت.

«والپر»‌ می‌گوید اگر افزایش سالانه ارزش سهام شرکت‌ها در بورس به روند صعودی خود در سال ۲۰۱۸ ادامه دهد، رشد شمار خانوارهای میلیونر نیز به تبعیت از آن، افزایش پیدا خواهد کرد.

این کارشناس، احتمال می‌دهد ارزش سهام در سال ۲۰۱۸ نیز به سیر صعودی خود ادامه دهد،‌ ولی هشدار می‌دهد که در صورت پیروزی حزب دمکرات در انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر ۲۰۱۸ و تغییر در قانون جدید مالیات، در روند صعود ارزش سهام، خدشه وارد خواهد آمد.

سقوط شاخص سهام در بورس نیویورک، در پی اعلام تعرفه‌های جدید علیه کالاهای وارداتی چینی
سقوط شاخص سهام در بورس نیویورک، در پی اعلام تعرفه‌های جدید علیه کالاهای وارداتی چینی

هفته گذشته دوعامل شاخص‌های بورس را به گونه ای ساقط کرد که در دو سال اخیر سابقه نداشت. یک عامل، تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخ بهره بود، و دیگری، تصمیم دولت پرزیدنت ترامپ برای اعلام معادل ۶۰ میلیارد دلار تعرفه‌های جدید برای کالاهای وارداتی چینی.

در پی سقوط ۵.۷ درصدی بهای سی سهم شاخص «داو جونز» و سقوط ۳ درصدی بهای ۵۰۰ سهم شاخص «اس اند پی»‌، روزنامه «وال استریت جورنال»‌ نوشت خریداران سهام نگران هستند که ممکن است سیر صعودی بازار سهام که در ۹ سال اخیر بی‌وقفه تداوم داشت، برای نخستین بار با خلل روبرو شود.

فرضیاتی که سهامداران را به خرید سهام شرکت‌های تکنولوژی و بانکداری متقاعد کرده بود، هفته گذشته با ضرباتی که بر ارزش سهام «فیسبوک»،‌ «بانک آمریکا» و «مورگن استنلی»‌ و «اپل»‌ وارد آمد، دستخوش تردید شد.

XS
SM
MD
LG