مؤسسه بین المللی تحصیلات، مستقر در نیویورک، از یک ابتکار جدید برای احیا و گسترش تعاملات دانشگاهی و علمی بین ایران و ایالات متحده آمریکا خبر داده است.
در این راستا، هفته گذشته هیئتی بلندپایه از نمایندگان ارشد مؤسسات آموزش عالی آمریکا در سفری به ایران با مسئولان علمی و دانشگاهی ایران دیدار و تبادل نظر کردند.
بر اساس گزارشی که در وبسایت مؤسسه بین المللی تحصیلات منتشر شده، نمایندگانی از دانشگاههای پیتزر (Pitzer) و راتگرز (Rutgerz)، دانشگاههای ایالتی بال، نیوجرسی و کارولینای جنوبی، به اتفاق شماری از نمایندگان مؤسسات آموزشی مستقل، در این هیئت حضور داشتند.
هر چند در گذشته شمار معدودی از نمایندگان دانشگاههای آمریکا بطور مستقل از ایران بازدید کردهاند، اما این نخستین باری است که نمایندگان ارشد دانشگاههای آمریکایی در ترکیب یک هیئت متشکل، به ایران سفر میکنند.
با گفته دکتر آلن گودمن، رئیس و مدیر عامل اجرایی مؤسسه بین المللی تحصیلات، «پیش از احیای روابط سیاسی دوجانبه، دیپلماسی دانشگاهی در اولویت تلاشها برای بازکردن باب گفتگو بین دو کشور قرار دارد.»
وی میافزاید این نوع دیپلماسی همین نقش را در ترمیم رابطه با چین و ویتنام هم ایفا کرده و در سالهای اخیر، مؤسسه بین المللی تحصیلات پیشگام اینگونه تعاملات با میانمار و کوبا بوده، و اکنون نیز تلاشهای خود را متوجه ایران کرده است.
هیئت نمایندگان دانشگاههای آمریکا طی اقامت خود در ایران از شماری از دانشگاههای برتر ایران بازدید کردند، که از آن جمله میتوان به دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، طباطبایی، الزهرا، صنعتی شریف، شیراز، و اصفهان اشاره کرد.
دو طرف اعلام امیداری کردهاند که پس از توافق جامع هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی، علاوه بر احیای تفاهمنامههای همکاری قدیمی، یادداشت تفاهمهای جدیدی نیز برای بسط و گسترش تعامل و همکاریهای علمی بین دانشگاههای دو کشور امضا شود.