نزدیک شدن عربستان سعودی و روسیه به آغاز مذاکره بر سر کاهش تولید، باعث شد که صبح دوشنبه از شدت افت قیمت نفت خام کاسته شود.
بهای نفت تحویل آینده در بازار بورس نیویورک ۳ درصد کاهش یافت. این در حالی است که که این رقم صبح دوشنبه ۱۱ درصد افت کرده بود. بزرگترین تولیدکنندگان نفت میخواهند با پرداختن سریع به مذاکره، به سقوط قیمتها پایان دهند؛ ولی در این راه مشکلاتی وجود دارد.
دیدار اوپک پلاس، متشکل از تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک که تاکنون یک بار به تعویق افتاده، حالا به روز پنجشنبه این هفته موکول شده است. روسیه و عربستان سعودی مایل هستند، آمریکا هم در این دیدار حاضر باشد.
دن برویت، وزیر انرژی آمریکا، صبح دوشنبه به «فاکس بیزنس نیوز» گفت امیدوار است عربستان سعودی و روسیه مشکلات میان خود را برطرف کنند. وی گفت انتظار دارد این هفته عربستان سعودی که ریاست گروه ۲۰ را برعهده دارد، اجلاسی را با حضور وزیران انرژی بیست کشور بزرگ صنعتی دنیا برپا کند.
عدم حضور آمریکا در مذاکره بر سر کاهش تولید، یکی از مشکلات توافق احتمالی میان ریاض و مسکو است. پرزیدنت ترامپ هر چند قبلا برای شرکت در این مذاکرات اعلام آمادگی کرده بود، اما روز شنبه اوپک را یک «کارتل» خواند و تهدید کرد که آمریکا میتواند برای نفت خارجی تعرفه وضع کند.
استیون برناک، تحلیلگر شرکت نفتی «پی وی ام»، میگوید همین که اعضای اوپک و غیراوپک حاضر شدهاند به دیدار اوپک پلاس بازگردند، خودش یک پیشرفت مهم محسوب میشود. اما به نظر او، میزان کاهش عرضه که مورد بحث قرار خواهد گرفت، به سطح سقوط تقاضا در بازار، نخواهد رسید و نمیتواند از انباشته شدن بیشتر ذخایر جلوگیری کند.
در حالی که بهای نفت تحویل آینده در حال کاهش است، فروش بشکههای واقعی نفت به سختی و به زیر قیمتهای اعلام شده، انجام میگیرد. فروشندگان نفت، از روسیه گرفته تا کنگو، میکوشند محمولههای نفت را از طریق تخفیف، به فروش برسانند. از سوی دیگر، تولید بنزین که معمولا کالایی ارزشمند است، در اروپا دیگر سود ندارد و در آمریکا هم به سختی سودآور است.