لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۱۶

گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در مورد روند کوچ پناهجویان به کشورهای غربی


گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در مورد روند کوچ پناهجویان به کشورهای غربی
گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در مورد روند کوچ پناهجویان به کشورهای غربی

بنا به اعلام آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، کشورهای غربی در سال ٢٠١٠ در مقایسه با دو سال گذشته تعداد کمتری پناهجو را به کشورهایشان پذیرفتند.

جدیدترین ارقامی که آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اخیراً منتشر کرده حاکی از آن است که در سال ٢٠١٠، ٣٥٨ هزار و ٨٠٠ نفر برای پناهندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و هفده کشور صنعتی دیگر جهان اقدام کردند. این تعداد حدود پنج درصد کمتر از دو سال گذشته است.

در شرایطی که تعداد پناهجویان از کشوری به کشور دیگر متفاوت بوده است، ٤١ هزار و ٣٠٠ پناهجوی جدید، سال گذشته وارد آلمان شدند و در واقع این کشور شاهد افزایش ٤٩ درصدی پناهجویان به این کشور بوده است که تعدادی از آن ها کولی های مقیم صربستان و مقدونیه بودند.

در گزارش این نهاد پناهندگان مستقر در ژنو، تاکید شده است که احتمالا لغو شرط روادید سفر بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اوایل سال ٢٠١٠ برای دو کشور صربستان و مقدونیه، علت روند کنونی ورود پناهندگان به آلمان است.

از سویی دیگر ایتالیا که در سال ٢٠٠٨، ٣٠ هزار و ٣٠٠ پناهجو را پذیرفته بود، در سال ٢٠١٠ فقط ٨٢٠٠ پناهنده را پذیرفت. بسیاری از این آوارگان از راه دریا به این کشور سفر کرده و خواستار حمایت بین المللی شده بودند.

در گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد خاطرنشان شده است که کاهش تعداد پناهجویان ایتالیا به دلیل امضای موافقت نامه لیبی و ایتالیا برای بازگرداندن قایق های حامل پناهجویان اهل لیبی به این کشور بوده است.

با وجودی که مشخص نیست با وجود شورش های مدنی کنونی در لیبی، طرفین این موافقت نامه در سال ٢٠١١ نیز به مفاد آن متعهد باقی بمانند، اما «سازمان بین المللی مهاجرت» روز دوشنبه ( ٢٨ مارس ) اعلام کرد تقریباً ٨٣٠ مهاجر آفریقایی تبار مقیم لیبی اخیراً به جزایر ایتالیا کوچ کرده اند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرده است بیشتر افرادی که سال گذشته به کشورهای غربی متواری شده اند، اتباع صربستان، چین، افغانستان، ایران، عراق، سومالی و روسیه بوده اند و اکثر آن ها خواهان اقامت در ایالات متحده، کانادا، آلمان، سوئد و فرانسه هستند.

بنا به گزارش این آژانس بین المللی، اهمیت کشورهای اروپایی برای پناهجویان کاهش یافته است و بسیاری از آنان، کشورهای جنوب صحرای آفریقا را برای دریافت محافظت بین المللی و پناهندگی برمی گزینند.

آنتونیو گوترس، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است: «روند سیر پناهندگی در جهان در حال تغییر است. درخواست پناهندگی در کشورهای صنعتی بسیار کمتر از دهه گذشته است و این در حالی است که سطوح ورود پناهندگان به برخی از کشورهای دیگر سال به سال افزایش یافته است.»

بنا به گزارش این سازمان بین المللی، بیشترین تعداد پناهجویان سیاسی سال گذشته اتباع ایران، افغانستان، روسیه، سومالی، چین، عراق و صربستان بوده اند.

در گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد آمده است با وجود کاهش کلی تشکیل پرونده های جدید برای پناهجویان در کشورهای غربی، ایالات متحده، آلمان، سوئد و فرانسه- چهار کشوری که بیشترین تعداد پناهنده را پذیرفتند- شاهد افزایش ارائه درخواست پناهجویی در کشورهایشان بودند.

درخواست تشکیل پرونده پناهندگی در ایالات متحده و فرانسه، ١٣ درصد افزایش یافت و به ترتیب به ٥٥ هزار ٥٠٠ و ٤٧ هزار و ٨٠٠ رسید.

سوئد در سال ٢٠١٠، با افزایش ٣٢ درصدی و ٣١ هزار و ٨٠٠ پرونده جدید پناهجویان که بیشتر آن ها اتباع صربستان بودند، روبرو شد.

XS
SM
MD
LG