لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۶

آمريکا، فلسطين، و يونسکو


یونسکو، سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد، روز دوشنبه، با عضویت کامل فلسطینی ها در این سازمان موافقت کرد. این تصمیم به تلاش فلسطینی ها در به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه جهانی به عنوان یک کشور مستقل، کمک خواهد کرد.

آمریکا، کانادا و آلمان به عضویت کامل فلسطینی ها در یونسکو رای منفی دادند. برزیل، روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و فرانسه رای موافق دادند و بریتانیا ممتنع رای داد. بر اساس نتایج کلی آرا، ۱۰۷ کشور با عضویت فلسطینی ها در یونسکو موافقت و ۱۴ کشور مخالفت کردند.

در همين حال بر اساس قوانین آمریکا، اجازه پیوستن فلسطینی ها به عنوان عضو کامل در یونسکو باعث قطع کمک های مالی آمریکا به این سازمان شد. وزارت امور خارجه اعلام کرد که به دليل قانونی، آمريکا ۶۰ ميليون دلار تأديه ماه نوامبر خود را به يونسکو، پرداخت نخواهد کرد.

در حال حاضر آمریکا بزرگترين منبع مالی يونسکو است و ۲۲ درصد از منابع مالی آن سازمان را تامین می کند.

دیوید کیلیون، سفیر آمریکا در سازمان یونسکو، در مورد رأی گيری، گفت: این تصمیم گیری عجولانه و غیرسازنده است و می تواند بر آینده روابط با یونسکو تاثیر بگذارد. آمریکا می گوید، تنها راه برای پیشبرد تقاضای فلسطینی ها، شرکت در روند مذاکرات است و هیچ راه میان بری وجود نخواهد داشت.

سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، رأی گيری روز دوشنبه را لطمه عميقی به يونسکو، توصيف کرد.

یونسکو اولین بدنه از سازمان ملل متحد است که فلسطینی ها برای عضویت کامل در آن تلاش کردند. این در حالیست که محمود عباس، ريیس تشکيلات خودگردان فلسطینی ها، در روز بیست و سوم ماه سپتامبر سال جاری از سازمان ملل متحد خواست کشور فلسطینی ها را به رسمیت بشناسد.

اما فلسطینی ها با کسب موافقت بیش از دو سوم آرا در میان صد و نود و سه عضو سازمان ملل متحد به یونسکو پیوستند. فلسطینی ها اکنون در رده کشورهای ناظر در سازمان ملل متحد شناخته می شوند.

موافقت با پیوستن فلسطینی ها در یونسکو یک پیروزی اخلاقی برای فلسطینی ها است، اما می تواند برای یونسکو گران تمام شود.

اسرائیل می گوید، اجازه عضویت کامل فلسطینی ها در یونسکو به معنی سیاسی شدن این سازمان است که می تواند بر توانایی این سازمان در پیشبرد اهدافش تاثیر منفی بگذارد.

XS
SM
MD
LG