گفتگوهای متوقف شده محيط زيست سازمان ملل روز دوشنبه بار ديگر در چين از سر گرفته شد. آغاز اين گفتگوها با هشدار به کشورهای متخاصم همراه بود. پيش از نشست آينده محيط زيست و تغييرات آب و هوايی سازمان ملل در مکزيک اين کشورها بايد به زمينه مشترکی با يکديگر، دست پيدا کنند.
از نشست سال گذشته محيط زيست درکپنهاگ تا کنون پيشرفت بسيار کمی در کاهش گازهای گلخانه ای روی داده است و کشورهای توسعه يافته و در حال توسعه برسر آنکه چه کسی بايد بيشترين مسؤليت را برای کاهش آلودگی گاز کربن بعهده بگيرد، در بن بست قرار دارند.
چين که بيشترين مقدار کربن را توليد می کند روز دوشنبه درگشايش کنفرانس تغييرمحيط زيست سازمان ملل گفت قصد دارد شکاف ميان کشورها را پيش از نشست عمده پايان سال در مکزيک، کاهش دهد.
خوشبينی برای انقياد يک توافق جديد برسر کاهش گازهای گلخانه ای با شکست کنفرانس سال پيش محو شد و مذاکرات اين هفته بعنوان آخرين دور گفتگوهای پيش از کنفرانس کَنکون، در مکزيک، بر هدفهايی کمتر جاه طلبانه، متکی است.
کريستين فيگورز، دبير اجرايی محيط زيست سازمان ملل متحد، در سخنان خود در گشايش کنفرانس با نمايندگان کشورهای شرکت کننده بی پرده گفت که «اکنون زمان انتخاب فرا رسيده است و شما بعنوان يک دولت يا ميتوانيد بی حرکت بمانيد و يا بجلو پيش رويد.»
شکست کنفرانس سال گذشته در ايجاد يک توافق، نارضايی عميقی از خود بجای گذارد و کشورهای شرکت کننده تنها بر سر يک بيانيه سياسی غيرالزامی برای مبارزه با تغيير محيط زيست، توافق کردند.
نماينده چين نيز در سخنانی بر نياز کمکهای مالی و تکنولوژيک به کشورهای درحال توسعه برای اختيار کردن سيستم نشر کم آلودگی، تأکيد کرد.
مذاکرات شش روزه اين هفته ۳۰۰۰ نماينده جامعه بين المللی را در شهر «تيان جين» در خارج از پکن، گرد آورده است.
هدف گفتگوهای محيط زيست سازمان ملل ايجاد توافقنامه ای برای جايگزينی پروتوکول کيوتو است که در ۲۰۱۲ به پايان ميرسد.
ايالات متحده تنها کشور صنعتی است که به پيمان کيوتو نپيوسته است و بهمراه چين بيشترين توليد کنندگان گازکربن در جهان هستند.