دبير کل سازمان ملل متحد روز يکشنبه وارد پاکستان شد. هدف سفر بان کی مون به پاکستان تلاش به منظور افزايش کمک های بين المللی به آن کشور سيلزده است.
بان کی مون هنگام ورود به پاکستان با ابراز تاسف از مصيبت وارد شده بر مردم آن کشور اظهار داشت که از جامعه جهانی می خواهد ارسال کمک های خود را به مردم پاکستان، سرعت بخشند.
پيشتر مقام های پاکستان از کندی ارسال کمک های بين المللی به قربانيان سيل ويرانگر آن کشور انتقاد کرده بودند.
دبير کل سازمان ملل متحد سپس با يوسف رضا گيلانی، نخست وزير پاکستان، ديدار و گفتگو کرد.
بان کی مون روز يکشنبه عازم ديدار از مناطق زلزله زده می شود. دبير کل سازمان ملل متحد برای کمک به سيلزدگان در خواست ۴۶۰ ميليون دلار کرد که ۲۰ درصد آن تاکنون دريافت شده است. دبير کل سازمان ملل متحد هشدار داد بازسازی مناطق سيلزده مستلزم ميلياردها دلار هزينه است.
آصف علی زرداری رييس جمهوری پاکستان که درجريان فاجعه سيل کشور به اروپا سفر کرده بود روز شنبه از مناطق سيل زده ديدن کرد. وی که حاضر نشده بود سفر خود را به اروپا نيمه تمام بگذارد و به کشور بازگردد مورد انتقاد گسترده ای قرار گرفت.
در اين سيل که مرگبارترين از نوع خود در چند دهه اخير در پاکستان است ۱۵۰۰ تن کشته و بيست ميليون نفر بی خانمان شدند و هراس از آن می رود که شيوع بيماری وبا و اسهال موجب افزايش شمار تلفات شود.
در حالی که بيش از صد ها هزار هکتار زمين زراعتی به زير آب فرو رفته و صد ها هزار خانه نابود شده است کمک های بين المللی وارد پاکستان می شود. ايالات متحده دست کم ۷۰ ميليون دلار يعنی بيشترين کمک بين المللی را به پاکستان ارسال کرده است و هليکوپتر های نظامی اين کشور مأموريت نجات سيلزدگان و رساندن آذوقه و آب را به عهده گرفته اند.
مقام های پاکستان احتمال می دهند سيل همچنان در آن کشور ادامه يابد.
در همين حال پزشکان و امداد رسانانِ اعزامی به مناطق سيل زده نسبت به احتمال همه گيری بيماری های عفونی که از طريق آب آلوده منتقل می شوند، هشدار جدی داده اند.
خانه های ويران، زندگی در گل و لای و زباله، قطع آب لوله کشی، کمبود مواد شوينده و سوخت و هجوم حشرات موذی برای سيل زدگان معنايی جز بيماری ندارد. قريب به سه چهارم مردم اين مناطق از آب باران و سيل می نوشند. باران های موسمی در راه است و آب سيل سرعت چشمه ها و رودخانه ها را نيز آلوده می کند. در يکی از مناطق سيل زده در نزديکی پيشاور پزشکان يک کلينيک سرپايی رايگان برقرار کرده اند. دکتر حضرت الله خان يکی از پزشکان مستقر درباره بيماران خود می گويد «تا حالا ما با سه گروه عمده بيماری مواجه شده ايم. اسهال که ناشی از آب آلوده و ضعف استانداردهای بهداشتی است. دوم عفونتهای ريوی به دليل نداشتن سرپناه در زير باران شديد و سپس زخم و عفونتهای پوستی.»
سازمان جهانی بهداشت در نخستين هفته پس از آغاز سيل و شروع آوارگی ها، گال، عفونتهای تنفسی و اسهال را ۳بيماری مهم شايع و نيازمند توجه بيشتر از سوی امدادگران، اعلام کرد. مقام های صليب سرخ نيز خطر شيوع بيماری های ناشی از آب آلوده را در بين ميليون ها سيلزده، جدی و قريب الوقوع می دانند، و می گويند تا به حال سی و شش هزار مورد ابتلا به اسهال ثبت شده است.