سازمان ملل متحد هشدار داده است که بحران کرونا میتواند بیش از ۲۵۰ میلیون نفر را تا مرز گرسنگی پیش ببرد.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، موسوم به «دبلیو اف دی»، هشدار داده است که اگر کمکهای بشردوستانه هر چه سریعتر به مناطق آسیبپذیر ارسال نشود، بحران شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ میتواند موجب گرسنگی بیش از ۲۵۰ میلیون نفر در جهان شود.
سال گذشته تخمین زده شده بود ۱۳۰ میلیون نفر در جهان با کمبود شدید غذا مواجه باشند؛ اما شیوع کرونا این رقم را دوبرابر افزایش داد.
در همین حال آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار افزایش تلاشها برای مقابله با گرسنگی و سوءتغذیه در دنیا شده و از دولتها خواسته است که با نشان دادن اراده و تعهد سیاسی، ابزار و دانش لازم را به کار گیرند تا دنیا از این بحران عبور کند.
گزارش «دبلیو اف دی» که قرار است به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده شود همچنین نسبت به احتمال افزایش قیمت مواد غذایی هشدار داده است. گران شدن مواد خوراکی طی سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ میلادی منجر به بروز نارضایتیهای سیاسی گسترده در سراسر جهان شده بود.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، کارشناسان مواد غذایی نگران هستند که محدودیتهای کنونی تردد هوایی، کشورهای اهداکننده را در ارسال کمکهای مالی مورد نیاز برای تشکیل شبکههای امدادرسانی در مناطق بحرانزده دچار مشکل کرده باشد.
بنا بر برآورد برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، برای مقابله با این بحران فورا به ۳۵۰ میلیون دلار نیاز است. این در حالی است که تنها یک چهارم کل این مبلغ تأمین شده است.