در حالی که موضوع مبارزه با تروریسم و بحران سوریه همچنان محور بسیاری از بحثها در اجلاس مربوط به مجمع عمومی سازمان ملل است، سخنرانی رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به گرمای این بحثها افزود.
در پی یک روز آرام و بدون جنجال در سازمان ملل متحد، سخنرانی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در روز چهارشنبه ۳۰ سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل درباره شرایط بین فلسطینیها و اسرائیل و برافراشته شدن پرچم تشکیلات خودگردان در مقر سازمان ملل، خبرساز شد.
به گزارش گیتا آرین خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در نیویورک، در پی افزایش تنش میان فلسطینیها و اسرائیل بر سر موضوع ورود به مسجد الاقصی و درگیری در این مسجد، آقای عباس اعلام کرده بود که قصد دارد موضوع مهمی را در سخنرانی خود در سازمان ملل مطرح کند.
محمود عباس در سخنرانی خود در سازمان ملل گفت که فلسطینیها دیگر به توافقات خود با اسرائیل پایبند نخواهند ماند و در گفت و گوها برای برقرار صلح با اسرائیل تنها یک فلسطین یکپارچه حضور خواهد داشت.
او از اسرائیل خواست که به اختلافات و درگیریهای مذهبی پیش آمده در مسجدالاقصی پایان دهد چرا که این اختلافات ممکن است به درگیریهای سیاسی منجر شود.
آقای عباس همچنین فلسطین را شایسته عضویت کامل در سازمان ملل دانست و گفت که فلسطین باید به عنوان یک کشور مستقل شناخته شود.
رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی این سخنان خود را پیش از برافراشته شدن پرچم فلسطین در مقر سازمان ملل متحد بیان کرد؛ رویدادی که به گفته محمود عباس این روز را برای فلسطینیها به یک روز تاریخی تبدیل کرد.
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو برای سخنرانی در سازمان ملل راهی نیویورک شده است. نتانیاهو قبل از ترک اسرائیل اعلام کرد که قصد دارد در سخنرانی خود انتظارات دولت اسرائیل از قدرتهای جهانی پس از به دست آمدن توافق اتمی با ایران را اعلام کند.
نخست وزیر اسرائیل در این سفر پس از مدتها با جان کری وزیر خارجه آمریکا دیدار خواهد کرد. او قرار است ماه نوامبر نیز برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا راهی واشنگتن شود.
ادامه نشست ها با موضوع بحران سوریه
موضوع حل بحران سوریه و مقابله با تروریسم همچنان یکی از بحثهای محوری در حاشیه و متن اجلاس سازمان ملل است. پس از اینکه آمریکا روز سه شنبه، ۲۹ سپتامبر، نشستی را با عنوان مقابله با تروریسم و افراط گرایی برگزار کرد، روسیه نیز روز چهارشنبه، در شورای امنیت نشستی را برای مبارزه با تروریسم هدایت کرد.
روسیه که در ماه سپتامبر ریاست دوره ای شورای امنیت را بر عهده داشته است، در آخرین روز این ماه این نشست را برگزار کرد.
یکی از نکات قابل توجه در این نشست بخشی از سخنان سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه بود که خواستار همکاری همه کشورهای دارای نفوذ، نظیر عربستان، آمریکا، روسیه، ایران، قطر، ترکیه و چند کشور دیگر در حل بحران سوریه شد.
این در حالیست که پیشتر وزیر خارجه عربستان به شدت حضور ایران در مذاکرات مربوط به سوریه را رد کرد.