لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۰

شورای امنیت سازمان ملل حملات مکرر به روزنامه نگاران را محکوم کرد


شورای امنیت سازمان ملل متحد: حمله به روزنامه نگاران را محکوم کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00

در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک، ۱۵ عضو دائم و غیر دائم این شورا با صدور قطعنامه ای حملات مکرر علیه روزنامه نگاران درسراسر جهان را محکوم کرده و خواستار پایان بخشیدن به مصونیت کسانی شدند که علیه روزنامه نگاران به عملیات خشونت آمیز دست می زنند.

پیش نویس این قطعنامه توسط رئيس جمهور لیتوانی که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را برعهده دارد تنظیم و از طریق وزیر امور خارجه این کشور به رای گذاشته شد.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی همه خبرنگاران و روزنامه نگارانی شد که در مناطق دستخوش مناقشه های مسلحانه ربوده شده و یا به گروگان گرفته شده اند.

در جریان این نشست ، ماریان پیرل، روزنامه نگار و بیوه دانیل پیرل، گزارشگر روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال که در سال ۲۰۰۲ میلادی توسط شبه نظامیان پاکستانی گردن زده شد به اعضای عضو شورای امنیت گفت «زمان پر تلاطمی برای حرفه روزنامه نگاری فرارسیده، بطوری که در سال گذشته، چشم پوشی در رسیدگی به پرونده های قتل روزنامه نگاران ۹۶ درصد بود و چهار درصد باقی مانده نیز تنها به طور مقطعی در معرض عدالت قرار گرفتند.»

به گفته این روزنامه نگار، روزنامه نگاران در جهان تبدیل به اهدافی شده اند که گروه های شورشی نه برای انتقال خبر بلکه برای خبر سازی از طریق ربودن آنها استفاده می کنند و با روزنامه نگاران همچون دشمن و جاسوس برخورد می کنند.

سازمان گزارشگران بدون مرز که وضعیت آزادی مطبوعات در جهان را بررسی می کند در گزارش سال ۲۰۱۴ خود نوشته است که در سال ۲۰۱۴ ،۶۶ خبرنگار کشته شده اند. از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون نیز ۲۵ خبرنگار دیگر کشته شده اند تا آمار کشته شدن روزنامه نگاران در ۱۰ سال گذشته به بیش از ۷۰۰ نفر برسد.

بسیاری از اعضای شورای امنیت، سربریدن روزنامه نگاران غربی توسط گروه داعش را وحشیانه ترین نمونه از اعمال خشونت علیه خبرنگاران دانستند. سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد همچنین نگرانی خود از وضعیت خطرناک روزنامه نگاران در اریتره و جمهوری آذربایجان را اعلام کرد.

وزیر خارجه لیتوانی که ریاست این جلسه را بعهده داشت سوریه را مرگبارترین نقطه جهان برای روزنامه نگاران دانست که از زمان شروع جنگ در این کشور در سال ۲۰۱۱ تاکنون حدود ۸۰ روزنامه نگار کشته شده اند. عراق و اوکراین در مکانهای بعدی قرار دارند. سخنرانان این جلسه وضعیت روزنامه نگاران در برخی کشورهای جهان از جمله ایران ، روسیه و بروندی را نیز نگران کننده خواندند.

ایران از جمله کشورهایی است که نهادهای بین المللی مدافع آزادی بیان آنرا در میان غیر آزاد ترین کشورهای جهان در حوزه رسانه ها و یکی از بزرگترین زندانهای روزنامه نگاران درجهان می خوانند.

XS
SM
MD
LG