لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۶

ابراز نگرانی کشورهای عضو شورای حقوق بشر درباره بحرین


۳۲ کشور جهان روز دوشنبه درباره وضع حقوق بشر در بحرین ابراز نگرانی کردند و منامه را به تحقیق درباره گزارش‌های منتشر شده از موارد شکنجه و سوءاستفاده و مجازات عاملان آن‌ها ترغیب کردند.

السکاندر فسل سفیر سوئیس که از طرف ۳۲کشور فوق از جمله آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان سخنرانی کرد گفت: "وضع حقوق بشر در بحرین مورد نگرانی جدی ما است."

فسل در عین حال از "برخی گام‌های مثبت" توسط دولت بحرین در بهبود وضع حقوق بشر تمجید کرد ولی گفت همکاران دیپلماتش نگران گزارش‌های "آزار و اذیت و بازداشت افرادی که برای آزادی بیان و حق تجمعات تلاش می‌کنند" هستند.

این کشورها همچنین گفتند "نبود تضمین درباره محاکمه‌های عادلانه و بازداشت مجرمان صغیر به خاطر شرکت در تظاهرات" مورد نگرانی بیشتر است و بحرین را به "یافتن جایگزینی برای بازداشت" ترغیب کردند.

کشورهای امضاکننده بیانیه منامه را به پذیرفتن دیدار کارشناس ارشد سازمان ملل متحد در امر شکنجه ترغیب کردند. دیدبان حقوق بشر نیز همین تقاضا را از بحرین کرده است.

دیدبان حقوق بشر از صدور بیانیه مشترک اعضای شورا درباره نقض حقوق بشر در بحرین تمجید کرد و در عین حال از عدم حمایت کشورهایی چون ایتالیا و اسپانیا که "سیاست را مقدم بر حقوق قرار دادند" انتقاد کرد.

عیسی الحمادی، وزیر اطلاعات و اخبار بحرین درباره بیانیه مشترک فوق ابراز تاسف کرده است. او به خبرگزاری فرانسه گفت: "بحرین برای اتهامات مربوط به توسل به زور کارهای زیادی انجام داده است.

کشور کوچک و استراتژیک بحرین که میزبان پنچمین ناوگان دریایی آمریکا است از سال ۲۰۱۱ صحنه شورش‌های جمعیت شیعه‌ای است که خواستار سلطنت مشروطه و مشارکت بیشتر در دولت هستند.

دست‌کم​ ۸۹ نفر طی چهار سال گذشته در جریان رویارویی مردم و نیروهای دولتی کشته شده و صدها تن بازداشت و محاکمه شده‌اند.

سی‌امین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز گذشته در ژنو آغاز شد.

XS
SM
MD
LG