لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۳

مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه گروه حماس رای نداد


در حالی که ایالات متحده پیشتر از دیگر کشورها خواسته بود قطعنامه‌ در محکومیت حماس را جدی بگیرند، اما در رای گیری پنجشنبه شب، مجمع عمومی سازمان ملل متحد این قطعنامه را تصویب نکرد.

پنجشنبه شب ۱۵ آذر مجمع عمومی سازمان ملل درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه حماس رای گیری کرد که در آن ۸۷ کشور رای مثبت، ۵۷ کشور رای منفی و ۳۳ کشور رای ممتنع دادند و این قطعنامه رای نیاورد.

نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، گفت که واشنگتن رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ آمریکا در محکومیت حماس را «بسیار جدی» می‌گیرد.

این قطعنامه اقدام‌های حماس در فلسطین را محکوم می‌کرد و خواستار کنار گذاشتن «خشونت» از سوی این گروه بود.

پیشتر، نیکی هیلی سفیر آمریکا از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته بود که از پیش‌نویس قطع‌نامه آمریکا حمایت کنند.

اگر این پیش‌نویس تصویب می شد، این نخستین بار بود که مجمع عمومی سازمان ملل علیه حماس موضع می‌گرفت.

تایمز اسرائیل روز جمعه ۱۶ آذر در گزارشی، واکنش «دنی دنون» سفیر اسرائیل در سازمان ملل به این رای منفی مجمع عمومی را منتشر کرد که او گفت کشورهایی که به قطعنامه آمریکا رای منفی دادند باید از خودشان خجالت بکشند.

این هفته، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در نامه‌ای از هیئت دیپلماتیک سازمان ملل خواست به پیشنهادهای احتمالی برای اصلاح‌ این قطعنامه هم رای منفی دهند. به گفته او این قطعنامه با دقت زیادی تنظیم شده تا به مشکل خاصی اشاره کند.

پیش از این برایان هوک، نماینده ویژه واشنگتن در امور ایران، گفته بود یکی از هدف‌های تحریم‌های آمریکا علیه ایران تلاش برای مسدود کردن کمک‌های تهران به گروه‌های تروریستی چون حماس و حزب‌الله لبنان است.

برایان هوک در دیداری با نخست‌ وزیر اسراییل گفته بود که پس از آغاز دوباره تحریم‌ها «در موضعی قرار داریم که واقعا دنبال جریان‌های مالی برویم که ایران برای تامین حماس و حزب‌الله، تکثیر موشک و تمام تهدیدها علیه صلح و امنیت استفاده می‌کند.»

مقام مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه ای با شبکه ۲۴ تلویزیون اسرائیل گفته بود تحریم‌ها «فرصتی برای دستیابی به یک توافق بهتر است که نه تنها به برنامه هسته‌ای ایران می‌پردازد، بلکه موشک‌های بین قاره ای بالیستیک، تروریسم، تهدیدهای سایبری، تامین مالی ترور، تخاصم دریایی، و حمایت‌ها از حزب‌الله و حماس را مورد رسیدگی قرار می‌دهد.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG