شورای امنیت سازمان ملل متحد برای نخستین بار مسائل همجنسگرایان و تراجنسی ها را مورد بررسی قرار داد. جلسه غیر رسمی در روز دوشنبه، که به پیشنهاد آمریکا و شیلی تشکیل شد، بر این موضوع متمرکز بود که چگونه دگرباشان جنسی در خاورمیانه روز بروز بیشتر هدف حملات پیکارجویانی که به شیوه گروه "دولت اسلامی" عمل می کنند قرار می گیرند.
سامانتا پاور سفیر آمریکا در خارج از جلسه محرمانه به خبرنگاران گفت زمان آن رسیده است که شورای امنیت در باره این مساله بحث کند.
او گفت: "تاریخی است که هفتاد سال پس از ایجاد شورای امنیت، سرنوشت دگرباشان جنسی که نگران جان خود در سراسر جهان هستند، در کانون بحث ها قرار می گیرد."
پاور گفت در حالی که جلسه بر رفتار داعش با چنین افرادی متمرکز بود، به آن محدود نمی شد، و افزود کشورهایی هستند که در آنها دگرباشی جنسی جرم است. جوامعی وجود دارند که در این مقوله همانند ۳۰ -۲۰ سال پیش عمل می کنند.
به گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد دستکم ۷۶ کشور هنوز همجنسگرایی را جرم می دانند، و در حداقل پنج کشور این امر می تواند با مجازات مرگ همراه باشد.
یان الیاسون، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت مهم است که دید بر اقلیت های سرکوب شده چه می گذرد.
دیپلمات ها گفتند دو عضو شورای امنیت – چاد و آنگولا – در جلسه حضور نداشتند. نمایندگان چین، روسیه، مالزی و نیجریه حاضر بودند اما در طول جلسه حرف نزدند.
مدیر اجرایی کمیسیون بین المللی حقوق همجنسگرایان گفت گروه "دولت اسلامی" مسئولیت اعدام دستکم ۳۰ مرد همجنسگرا در عراق و سوریه را بر عهده گرفته است. او گفت ترس از داعش همچنین به خشونت علیه دگرباشان جنسی توسط گروه ها و افراد دیگر دامن زده است.
دو مرد عرب، یکی با تلفن از منطقه، و دیگری که در آمریکا ساکن شده است، در جلسه شهادت دادند. یکی از آنها گفت" "در جامعه من، همجنسگرا بودن به معنای مرگ است و وقتی داعش همجنسگراها را می کشد اکثر مردم خوشحال می شوند، زیرا فکر می کنند ما شیطان هستیم."
او گفت پیکار جویان داعش همجنسگرایان را از طریق تلفن های همراه و فیس بوک دنبال می کنند.