بخش انگلیسی صدای آمریکا - سازمانهای امدادرسانی خواستار افزایش فوری منابع مالی فعالیتهای خود در یمن جنگ زده هستند و میگویند با وجود شیوع ویروس کرونا در آن کشور ناچار به توقف بعضی فعالیتهایشان شده اند.
حدود ۷۵ درصد برنامه های سازمان ملل متحد در یمن مجبور به تعطیلی یا کاهش عملیات هستند. «برنامه جهانی غذا»، نهاد بین المللی سازمان ملل متحد، باید جیره ها را به نصف تقلیل دهد. خدمات درمانی مورد حمایت سازمان ملل متحد در ۱۸۹ بیمارستان از ۳۶۹ بیمارستان یمن کاهش یافته است.
مولفه های متعددی عامل کاهش منابع مالی بوده اند، اما از دلایل اصلی آن مانعتراشیهای شورشیان حوثی است که کنترل صنعا، پایتخت یمن، و دیگر مناطق را در دست دارند. ایالات متحده، یکی از بزرگترین کمککنندگان، اوایل سال جاری میلادی با اشاره به مداخلات حوثیها کمکهای خود به یمن را کاهش داد.
هنوز روشن نیست که آیا حوثی ها اجازه نظارت یا فعالیت نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد را خواهند داد یا نه. سازمان ملل متحد روز سه شنبه در یک کنفرانس تعهد مالی در پی گردآوری ۲.۴۱ میلیارد دلار برای پوشش فعالیت های حیاتی در یمن از ماه ژوئن تا دسامبر است.
حوثی ها برای عدم اطلاع رسانی شفاف درباره موارد ابتلا به «کووید۱۹» و تلفات ناشی از آن در مناطق تحت کنترل خود با انتقادهای تندی روبرو هستند و تدابیری هم برای کاستن از شیوع این ویروس به کار نبسته اند.
کنفرانس سه شنبه برای اولین بار به میزبانی مشترک عربستان سعودی برگزار می شود. ریاض از بازیگران عمده در جنگ داخلی یمن است و از سال ۲۰۱۵ برای عقب نشاندن حوثیهای مورد حمایت ایران که نیمه شمالی یمن را تصرف کرده اند مواضع آن گروه را بمباران هوایی می کند.
سازمان ملل متحد برای سال ۲۰۱۹ حدود ۳.۶ میلیارد دلار کمک دریافت کرد که کمتر از هدف ۴.۲ میلیارد دلار تعیین شده بود. در سال ۲۰۲۰ تاکنون فقط ۱۵ درصد از ۳.۵ میلیارد دلار لازم تامین شده است.
«کمیته بین المللی نجات» میگوید یمن در هر یک میلیون نفر تنها برای ۳۱ نفر آزمایش «کووید۱۹» انجام می دهد.
سازمان های امداد نگران هستند که کشورها به دلیل گرفتاری های ناشی از شیوع ویروس کرونا کمتر از سطح انتظار کمک کنند.