ایران، سوریه و کره شمالی در سازمان ملل متحد مانع از تصویب عهدنامه ای بین المللی شده اندکه هدف آن تنظیم ضوابطی برای معاملات ۷۰ میلیارد دلاری تسلیحات در سطحی جهانی است
تصویب عهدنامه پس از بحث هائی دو هفته ای راجع به آن در جلسه روز پنج شنبه مستلزم حمایتی یک پارچه و تفاهم تمامی اعضای سازمان ملل متحد بود.
در همین حال ائتلافی از کشورها گفته اند بزودی عهدنامه را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد می برند، که تصویب آن در آنجا مستلزم تفاهم عمومی نیست و انتظار می رود با رای اکثریت به تصویب برسد.
ایران و کره شمالی، هردو، به خاطر برنامه های اتمی شان، با تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل متحد روبرو هستند، و سوریه درگیر مناقشه ای است که به یک جنگ داخلی مبدل شده است.
عهدنامه، حاوی ضوابطی در مورد واردات، صادرات و نقل و انتقال تسلیحات متعارف است. عهدنامه همچنین تقویت کننده تدابیری است که از تسلیحات برای نقض حقوق بشر و یا تروریسم استفاده نشود.
ایران، سوریه و کره شمالی متنی را که پیشنهاد شده بود نا متوازن، دارای انگیزه هائی سیاسی، و ناکافی برای نیاز کشورهایشان دانستند.
آمریکا که بزرگترین صادرکننده تسلیحات است پیشتر با مواردی مشخص در متن پیشنهادی مخالفت کرده بود ، اما دیپلمات های آمریکائی دیروز گفتند متن را عادلانه می بینند، و واشنگتن انتظار دارد به سرعت تصویب شود.
دفتر بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز می گوید مطمئنا عهدنامه به زودی به تصویب می رسد. دیپلمات ها می گویند رای گیری به متن پیشنهادی در مجمع عمومی ممکن است روز سه شنبه انجام گیرد.
فعالان و بعضی از دولت ها بیش از ده سال است که برای تصویب عهدنامه ای ناظر بر معاملات جهانی تسلیحات تلاش می کنند و امیدوارند از این طریق بتوانند به جلوگیری از دسترسی تروریست ها، شورشیان و تشکیلات مافیائی به تسلیحات غیرقانونی کمک کنند.