لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۸

تجدیدنظر شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به طالبان افغانستان


تجدیدنظر شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به طالبان افغانستان
تجدیدنظر شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به طالبان افغانستان

شورای امنيت سازمان ملل متحد در فهرست سياه خود القاعده و طالبان را از يکديگر جدا کرده است. اين تصميم در حالی اتخاذ شده که قرار است ماه آینده ۹۷ هزار نيروی نظامی آمريکایی خاک افغانستان را ترک کنند.

تصمیم شورای امنيت سازمان ملل متحد مبنی بر تفکيک فهرست سياه طالبان و القاعده، گامی مشوقانه در راستای دعوت طالبان به روند مذاکرات صلح با حکومت مرکزی افغانستان می باشد.

اين حرکت از سوی ديگر زمانی صورت گرفته است که واشنگتن آماده می شود با خارج ساختن ۹۷ هزار نفر از نيروهای نظامی خود از خاک افغانستان سرنوشت سياسی اين کشور و چگونگی برخورد با مخالفت خوانيهای طالبان را به دولت افغانستان واگذار کند.

پيشنهاد مشروح جدا کردن ليست سياه القاعده و طالبان از يکديگر و تحريم های جاری عليه آنان که توسط ايالات متحده در شورای امنيت مطرح شده به طور يکصدا به تأييد و تصويب هر ۱۵ عضو شورای امنيت درآمد.

به موجب اين توافق در حال حاضر دو فهرست جداگانه در مورد ممنوعيت های مسافرتی و انسداد دارايي های اعضای القاعده و طالبان وجود دارد.

ايالات متحده معتقد است نوع جديد تحريمهايی که قرار است عليه طالبان و تک تک اعضای القاعده اعمال شود نقش به سزايی در راستای تحقق آشتی ملی افغانستان ايفا خواهد کرد.

ديويد دان قائم مقام نماينده ايالات متحده در شورای امنيت پس از تصويب قطعنامه گفت: «شورای امنيت با انجام اين اصلاحات اذعان می کند که ماهيت خطراتی که افغانستان را تهديد می کنند، تغيير کرده است. شورای امنيت با اين کار نشان داد که شورا برای عادلانه بودن قضاوتهای خود، و ايجاد تغيير و مرور قطعنامه های قبلی خود، از جمله قطعنامه ۱۲۶۷ ظرفيت انجام اقدامات بزرگ را دارد.»

ايالات متحده با اين حرکت نشان داد، با علم به اينکه طالبان در سال ۲۰۰۱، در زمان وقوع حملات ۱۱ سپتامبر ميزبانی اسامه بن لادن، رهبر القاعده را برعهده داشت، اکنون ماهيت اين دو گروه را متفاوت از يکديگر می داند.

در حال حاضر ۱۳۸ نفر از اعضای طالبان و ۲۵۳ نفر از اسامی اعضای القاعده در دو فهرست سياه شورای امنيت هستند.

دولت افغانستان در گذشته تلاش های زيادی به عمل آورده بود تا اسامی بسياری از اعضای طالبان را که با انتخاب زندگی عادی، دست از فعاليت های ستيزه گرانه برداشته اند، حذف کند.

اما برخی از اعضای شورای امنيت و بيش از همه روسيه که خاطره تلخ مبارزه با مجاهدين افغان در سالهای ۱۹۸۰را هنوز از ياد نبرده، بسيار محتاطانه عمل می کنند.

دولت افغانستان اخيراً از شورای امنيت درخواست کرده است نام ۲۰ نفر از اعضای طالبان را از فهرست سياه بردارد.

XS
SM
MD
LG