لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۷

گاردين: سخنگوی دیوید کامرون می گويد بريتانيا مایل نیست مخالفان قذافی را مسلح سازد


گاردين: سخنگوی دیوید کامرون می گويد بريتانيا مایل نیست مخالفان قذافی را مسلح سازد
گاردين: سخنگوی دیوید کامرون می گويد بريتانيا مایل نیست مخالفان قذافی را مسلح سازد

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا از حمایت حزب کارگر این کشور از ایجاد منطقه پرواز ممنوع درلیبی خبر داده و می نویسد اد میلیبند رهبر حزب کارگر- حزب مخالف دولت- گفته است غرب نباید آرام و خاموش بماند و سرهنگ قذافی درلیبی به کشتار مردم مخالف ادامه دهد. به نوشته گاردین سخنگوی دیوید کامرون، نخست وزیر بريتانيا، گفته است دولت مایل نیست مخالفان قذافی را به سلاح از جمله ضد هوايی، مسلح سازد.

نیویورک تایمز در مقاله ای باعنوان «پیشتر عراق، حالا لیبی،» از ایجاد یک ائتلاف دو حزبی برای اعمال فشار بر پرزیدنت اوباما به منظور مداخله نظامی درلیبی علیه قذافی خبر داده و می نویسد یک اجماع بزرگ برای مداخله نظامی به نفع مخالفان قذافی بسرعت شکل گرفته است.

این روز نامه درمقاله ای دیگر از انقلاب گام به گام چین سخن به میان آورده و می نویسد چندهفته پس از رویدادها ی تونس و مصرافراد گمنام درچین نیزاز راه اینترنت خواهان چنان انقلابی درچین شدند. دولت چین ابتدا با بازداشت سریع ناراضیان و حضور سنگین پلیس درخیابانها به این درخواست واکنش نشان داد اما با همه مخالفتهای پکن با انقلاب یاسمین اصلاحات گام به گام منتها به زوال خود چینی ها آغاز شده است. مقامها اینترنت را کند کرده اند اما قطع نشده چون از واکنش جهانی بیمناکند. در پایان مقاله آمده است چنانچه این اصلاحات نتواند شکاف میان واقعیت و انتظارات مردم را پرکند فعالیتهای سازمان یافته و تهاجمی درچشم انداز خواهد بود.

وال استریت جورنال درهمین رابطه می پرسد آیا چین کشوربعدی است؟ و آیا اعتراض های خاورمیانه و شمال آفریقا به ایجاد چنان جنبشی درچین دامن خواهد زد؟ ویا طبقه متوسط رو به رشد چین منافع مادی را بردموکراسی و سیاسی کاری ترجیح خواهد داد؟ وال استریت جورنال می نویسد حکومت کمونیستی چین آشکارا نگران است. در رسانه های این کشور از ناخشنودی مردم خاورمیانه از تظاهرات جاری خبر داده می شود و هوجین تائو، ريیس جمهوری چين، از ایجاد دیوار بزرگ آتش -- یعنی سانسور عظیم خبر و کنترل شدید مردم -- سخن گفته اما فعالان چینی ماجرای انقلابهای دموکراسی خواهانه را از نزدیک دنبال می کنند و شادی خود را نیز پنهان نمی سازند.

مقاله وال استریت جورنال با این سخنان پایان می یابد: «طبقه متوسط چین هرچند از وضعیت رشد اقتصادی کنونی سود می برد و به ثبات کشور می اندیشد اما به نقطه ای خواهد رسید که این معادله به زیان رژیم برهم می خورد -- توهین به شعور مردم چین درآن نقطه دیگر قابل تحمل نخواهد بود -- پیش بینی دقیق آن نقطه برای ما دشوار است اما در وقوع آن تردید نباید کرد آن لحظه قطعاً فرا می رسد این منطق جهان مدرن است.»

XS
SM
MD
LG