لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۵

کاهش خانه سازی و افزايش اجاره بها در بريتانيا


کاهش خانه سازی و افزايش اجاره بها در بريتانيا
کاهش خانه سازی و افزايش اجاره بها در بريتانيا

کاهش خانه سازی و افزايش اجاره بها در بريتانيا به نگرانی شديد از بروز بحران مسکن در اين کشور دامن زده است.

سازمان ملی مسکن در بريتانيا می گويد، با در نظر گرفتن افزايش قيمت مسکن، دشواری بيشتر در اخذ وام مسکن و کاهش نرخ پس انداز، تعداد بيشتری از مردم اين کشور مجبورند، همچون ديگر کشورهای اروپايی، بيشتر به اجاره محل مسکونی خود روی آورند تا خريد آن.

راث ديويدسون، مدير سازمان ملی مسکن در بريتانيا، می گويد: منظور اين نيست که بانک ها وام های بی اساس بدهند. آن چه ما می گوييم اين است که مردم بايد حق انتخاب داشته باشند. مردم مسکن می خواهند اما اگر از عهده خريد مسکن مورد نياز برنيايند، مجبورند اجاره کنند. ما در خانه سازی برای مردم سرمايه گذاری نکرده ايم. مردم کجا بايد زندگی کنند!

کتی جان که می خواهد برای اولين بار خانه خود را بخرد با مشکلات بسياری روبروست و می گويد: برای اولين خانه ام بايد بيش از ۳۰۰ هزار پوند بپردازم. که بايد برای آن ۲۰ درصد پول پيش داشته باشم. اين درصدی است که بيشتر بانک ها می خواهند. يعنی بايد ۶۰ هزار پوند پول نقد داشته باشم.

دولت بريتانيا قبول دارد که مردم نياز به خانه دارند، اما گِرَند شاپس وضعيت را آن چنان هم بد نمی بيند و اضافه می کند: مشکل اصلی اين است که قيمت خانه از سال ۱۹۹۷ تا سال ۲۰۰۷ سه برابر شد. يعنی مردم ديگر توان خريد خانه شان را ندارند. مگر آن که از قبل صاحب خانه بوده باشند. ما می خواهيم قيمت مسکن ثابت بماند و در واقع اخيراً شاهد روند ثبات قيمت خانه های مسکونی بوده ايم.

اقتصاددانان دانشگاه آکسفورد پيش بينی می کنند تا سال ۲۰۲۱، شصت و سه و ۸ دهم درصد از مردم بريتانيا صاحب خانه باشند. اين ميزان به معنی آن است که نرخ اجاره بها حدود ۲۰ درصد افزايش خواهد يافت. و اگر شرکت های خانه سازی نتوانند به تقاضای بازار پاسخ دهند، نسل بعدی با مشکلات بزرگی روبرو خواهد بود.

XS
SM
MD
LG