لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۷

تبعات احتمالی عدم پيوستن بريتانيا به پيمان جديد اتحاديه اروپا


تبعات احتمالی عدم پيوستن بريتانيا به پيمان جديد اتحاديه اروپا
تبعات احتمالی عدم پيوستن بريتانيا به پيمان جديد اتحاديه اروپا

بريتانيا، طرح آلمان و فرانسه را مبنی بر اصلاح و تغييرات اساسی در منشور اتحاديه اروپا، رد کرد. اما، رهبران اروپا ميگويند که ۲۶ کشور از ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا موافقت کردند تا پيمان جديدی را به امضاء برسانند که به اتحاديه اروپا امکان خواهد داد تا بمنظور مقابله با بحران بدهی اروپا، درآمد و هزينه های کشور عضو را تحت نظارت و کنترل در آورد. بريتانيا تنها کشوری است که ضمن ردِ طرح اصلاح منشور اتحاديه اروپا گفت که به پيمان جديد نخواهد پيوست.

بسياری از تحليلگران و حتی برخی مقامات بريتانيا گفته اند که مخالفت اين کشور با تغيير منشور و عدم حمايت از پيمان جديد، لندن را منزوی خواهد کرد. نيک کلگ، معاون نخست وزير بريتانيا، ضمن مخالفت با عدم پشتيبانی ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، از پيمان جديد گفت: اين امر بريتانيا را منزوی و حاشيه نشين خواهد کرد.

نيک کلگ برخلاف عرف سياسی بطور علنی اقدام آقای کامرون را مورد انتقاد شديد قرار داد و منزوی شدن بريتانيا را برای منافع اقتصادی کشور، منافع شهروندان و آينده بازارهای مالی لندن، خطرناک خواند.

اکثر کشورهای عضو اتحاديه اروپا، روز جمعه، با طرح جديدی که کنترل مرکزی بر نظام مالی هر کشور عضو را افزايش می دهد، موافقت کردند. اين طرح، تلاشی برای حل بحران بدهی در کشورهای اروپايی است که ارز واحد يورو را با خطر مواجه ساخته و اروپا را به بحران اقتصادی، کشانده است.

در پی گفتگوهای شبانه روزی در همايش اتحاديه اروپا در بروکسل، تمامی ۱۷ کشور اروپايی که ارز واحد يورو دارند، با طرح پيشنهادی آلمان و فرانسه موافقت کردند. برخی از کشورهای خارج از حوزه يورو نيز، با اين طرح موافقت کردند، اما، بريتانيا ، قوی ترين کشور در ميان ۱۰ کشور خارج از حوزه يورو، با اين طرح مخالفت کرد. ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، گفت، کشورش، بخشی از پيمان جديد اتحاديه اروپا نخواهد بود. آقای کامرون گفت: آن چه من کردم، اطمينان يافتن از حفظ منافع بريتانيا است. پيمانی که طرح شد، به معنی نقض حاکميت کشورهای اروپايی است، تغييرات بسياری در اتحاديه اروپا به وجود می آورد و به قوانين جديد و ديوانسالاری بيشتر می انجامد و به اندازه کافی منافع بريتانيا را تامين نمی کند. بنابراين من آماده پذيرش اين طرح نبودم.

رهبران اتحاديه اروپا اميدوارند طرح جديد که راه حل های دراز مدت برای حوزه يورو پيشنهاد می کند، به ماه ها تلاطم در بازارهای مالی اروپا خاتمه دهد. يونان، پرتغال و ايرلند به علت حجم بالای بدهی خود، تا کنون کمک های بين المللی دريافت کرده اند، اما تحليلگران حتی بيشتر نگران بدهی کشورهای اسپانيا و ايتاليا هستند.

در همين حال، سخنگوی کاخ سفيد می گويد، گرچه اين طرح بدون نقص نيست، يک گام مثبت برای کمک به حل بحران در اروپاست و می افزايد: اين طرح يک نشانه مثبت است. البته بايد کارهايی انجام شود. موضع ما تغيير نکرده و پيشنهادهای خودمان را ارائه می دهيم. ما تجربه زيادی در اين گونه شرايط داريم. اما، در نهايت، اين يک بحران اروپاييست که بايد راه حل اروپايی داشته باشد.

هر پيمان جديدی در اروپا بايد از سوی کشورهای عضو اتحاديه، به تصويب نهايی برسد. مقام های اروپايی انتظار دارند، اين پيمان در ماه مارس از سوی کشورهای عضو امضا شود.

XS
SM
MD
LG