«دومینیک راب» وزیر خارجه بریتانیا دوباره هرگونه مبادله نفتکش با ایران را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای راب روز پنجشنبه ۱۰ مرداد در حاشیه اجلاس آسهآن در بانکوک گفت: ما هیچگونه مبادلهای نخواهیم داشت. اگر افراد یا کشورها به شکل غیرقانونی یک کشتی [در حال حرکت] با پرچم بریتانیا را ضبط کنند، باید قوانین و مقررات بینالمللی به اجرا گذاشته شود.»
وی گفت: «ما یک نفتکش که به شکل قانونی توقیف شده است را با نفتکشی که به شکل غیرقانونی توقیف شده، مبادله نمیکنیم. این راهی نیست که ایران بتواند با استفاده از آن از انزوایی که در آن است، خارج شود. در نتیجه هیچگونه مبادله، چانهزنی، یا رابطه در میان گزینهها نیست.»
تنش میان ایران و بریتانیا طی هفتههای اخیر افزایش یافته است. ماه گذشته ماموران نیروی دریایی بریتانیا و مقامهای جبلالطارق یک نفتکش ایرانی را که به سمت سوریه در حرکت بود، توقیف کردند. بریتانیا می گوید این نفتکش ایرانی در حال حمل نفت به سوریه بود و تحریم های سازمان ملل را زیر پا گذاشت.
سپاه پاسداران نیز روز ۲۸ تیرماه یک نفتکش که با پرچم بریتانیا در حرکت بود را توقیف کرد. این اقدام از سوی بریتانیا به «راهزنی» تعبیر شد و واکنش کشورهای مختلف جهان و همچنین ناتو را به همراه داشت.
هفتم مرداد، وزیر خارجه جدید بریتانیا پیشنهاد مبادله دو نفتکش را رد کرده بود.
جمهوری اسلامی در گذشته بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داد.
پیشتر، مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی در حال حرکت در آبهای بینالمللی را توقیف کرده است.