با تایید پارلمان بریتانیا، از اوایل صبح پنجشنبه ۱۲ آذر، جنگنده های بریتانیا مواضعی را در مناطق تحت کنترل گروه "دولت اسلامی" در سوریه بمباران کردند.
از هفته پیش، نخست وزیر بریتانیا سعی داشت مخالفان در پارلمان کشور را متقاعد کند که هواپیماهای این کشور مواضع داعش در سوریه را بمباران کنند.
جنگندههای بریتانیا از پایگاه خود در اسکاتلند به پایگاهی در قبرس رفتند و از آنجا به هدف هایی در سوریه حمله هوایی کردند. قبرس حدود ۱۰۰ کیلومتر با سوریه فاصله دارد.
اولین هدف جنگنده های بریتانیا در سوریه، میادین نفتی بود که به گفته نخست وزیر بریتانیا، مهمترین منبع مالی داعش است.
چهار جت، بمب های هدایت شده لیزری بر روی شش هدف در شرق سوریه انداختند.
به نظر میرسد این جتها از قبل در حالت آماده باش بودند چون تنها ساعتی بعد از رای مجلس بریتانیا، آنها به مواضع داعش حمله کردند.
چهارشنبه شب، مجلس عوام بریتانیا، با ۳۹۷ رأی موافق در مقابل ۲۲۳ رأی مخالف، با اجرای عملیات بریتانیا علیه داعش موافقت کرد. روز چهارشنبه جلسه مجلس عوام بریتانیا ده ساعت طول کشید.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا چهارشنبه شب در سخنانی احساسی، سعی کرد موافقت اکثریت نمایندگان را کسب کند.
وی با اشاره به انتقادات که حمله به داعش را با همراهی بریتانیا با آمریکا علیه عراق در سال ۲۰۰۳ مقایسه می کردند، گفت: "اکنون سال ۲۰۰۳ نیست. ما نباید اشتباه گذشته را بهانه کنیم و بی تفاوت بمانیم و کاری نکنیم. عدم اقدام، برای امنیت ما و برای مردم سوریه استراتژی نیست."
در حالی مجلس بریتانیا با حمله این کشور به مواضع داعش در سوریه موافقت کرده که بیش از یک سال است که بریتانیا، از همان پایگاه در قبرس، علیه مواضع داعش در عراق دست به عملیات هوایی میزند.
روز پنجشنبه ساعتی بعد از اولین حملات بریتانیا به داعش در سوریه، کامرون از استقبال کشورهای ائتلاف گفت: "کشورهای مسلمان و کشورهای حوزه خلیج فارس از ما خواسته بودند، چنین اقدامی کنیم و حمایت بسیار قوی کردند. "
یک نظرسنجی جدید نشان میدهد، درصد شهروندان بریتانیایی موافق با انجام عملیات در سوریه کاهش یافته است.
مقام های آمریکا از تصمیم بریتانیا برای همراهی در حمله به داعش در سوریه استقبال کردهاند.
وزیر امور خارجه آمریکا در اولین واکنش گفت، بدون ورود نیروی زمینی سوریه و اعراب در جنگ، شکست داعش ممکن نخواهد بود.
جان کری که روز پنجشنبه، چند ساعتی پس از آغاز بمباران مواضع داعش با جنگنده بمب افکنهای بریتانیایی گفت تنها با حملههای هوایی نمیتوان داعش را از سوریه وعراق بیرون راند و باید نیروی زمینی نیز وارد کارزار شود.
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا گفته است با حضور ۷۰ هزار جنگجوی سوری مخالف اسد از طیف میانه رو و پشتیبانی هوایی، میتوان داعش را شکست داد.