مقامات رسمی امارات متحده عربی و جمهوری اسلامی ایران در نخستین دیدار خود طی شش سال گذشته، درباره امنیت کشتیرانی در آبهای خلیج فارس و در تنگه هرمز گفتوگو کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، مقامهای این دو کشور حاشیه خلیج فارس که روابط آنها به دلیل اختلاف بر سر مسائل منطقهای به تیرگی کشیده شده است، خبر انجام این دیدار را تایید کردهاند.
یک مقام اماراتی گفته است که مذاکرات بر مسائل مربوط به کشتیرانی در آبهای مشترک و امنیت مرزی متمرکز بوده و «چیز جدیدی» نیست و ارتباطی با تنشهای جاری ندارد.
روزنامه دولتی «ایران» نیز در گزارشی مشابه دیدار هیئت هفت نفره اماراتی با مسئولان ارشد مرزبانی و فرماندهان گارد ساحلی ایران در تهران را تایید کرده است.
این در حالی است که دولت امارات متحده عربی از مدتها پیش خواستار اتخاذ موضع سختگیرانهتری در قبال ایران بوده است. این کشور همچنین از همپیمانان اصلی عربستان سعودی در نبرد با شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن است.
در ماههای اخیر تنش میان ایالات متحده و ایران در خلیج فارس بالا گرفته است. حمله به چهار کشتی تجاری در بندر فجیره در امارات متحده عربی، حمله به دو نفتکش در دریای عمان، حملات پیاپی حوثیها به مناطقی در عربستان سعودی، و توقیف یک نفتکش در حال حرکت با پرچم بریتانیا توسط ایران، از جمله اتفاقات رخ داده در چند ماه گذشته در این منطقه هستند.
جمهوری اسلامی در گذشته بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داده است.
پیشتر، مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی در حال حرکت در آبهای بینالمللی را توقیف کرده است.