به دنبال انتشار خبر «خرابکاری در چند کشتی تجاری» در سواحل بندر فجیره در امارات متحده عربی، رسانههای جمهوری اسلامی و یک خبرگزاری روسی یک عکس جعلی منتشر کردند.
خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، فارس، خبرگزاری صدا و سیما و کلی از کانالهای خبری داخل ایران این تصویر را به عنوان «نخستین تصویر از انفجارها» در فجیره منتشر کردند. همچنین اسپوتنیک شرکت رسانهای روسیه این عکس را منتشر کرد. با واکنش کاربران شبکه های مجازی اکثر این خبرگزاری ها عکس را برداشتند.
عکس بالا نه تنها به انفجار اخیر ربط ندارد بلکه ابعاد این خرابکاری را بزرگنمایی کرده است.
رسانههای ایرانی پیشتر در صبح یکشنبه از قول المیادین، تلویزیون عرب زبان نزدیک به ایران، از انفجار در بندر فجیره و آتش گرفتن چند نفتکش خبر داده بودند؛ خبری که تکذیب شد.
عکس بالا، مربوط به آتش سوزی یک تانکر انتقال نفت در بندر «جبل علی» در ۳۵ کیلومتری شهر دبی است که سال ۲۰۰۹ روی داده بود.
در حالی رسانه های امنیتی و دولتی در ایران این عکس جعلی را منتشر کردند که وزارت امور خارجه امارات در روز یکشنبه اعلام کرده بود چهار کشتی تجاری غیرنظامی در بندر فجیره هدف عملیات خرابکارانه قرار گرفتند.
به دنبال انتشار خبر خرابکاری در چند کشتی تجاری در سواحل امارات متحده عربی در روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا گفت از این خبر آگاه است.
به گزارش رویترز، مسئولان ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین در پاسخ به این خبرگزاری گفتند از این موضوع آگاهند، اما جزئیات را باید از مقامهای امارات پرسید.
بیانیه دولت امارات در حالی منتشر میشود که تنش میان ایران و ایالات متحده اخیرا بالا گرفته و آمریکا اقدام به اعزام ناو هواپیمابر و بمبافکنهای ب۵۲ به خلیج فارس کرده است.