وزیر خارجه فرانسه میگوید که گفتوگوهای بین المللی با جمهوری اسلامی ایران علاوه بر موضوع هستهای باید موضوع امنیت منطقهای را نیز دربرگیرد.
به نوشته وبسایت روزنامه اماراتی نشنال، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، دوشنبه ۶ آبان در مراسمی در دانشگاه سوربن ابوظبی در سخنان خود اطمینان داد که حفظ امنیت منطقه اولویت فرانسه است.
فرانسه، آلمان، و بریتانیا پس از خارج شدن آمریکا از توافق هسته ای با ایران، خواستار حفظ این توافق شدند. اما در عین حال بارها بر لزوم گفتوگو درباره مسائل منطقهای و موشکی با جمهوری اسلامی تاکید کردهاند.
آقای لودریان در سخنان روز دوشنبه خود گفت: «من می خواهم به دوستان اماراتیمان بگویم که ما هرگز در مورد امنیت متحدان منطقهایمان مصالحه نخواهیم کرد.»
او تاکید کرد: «ما مایل به مذاکراتی عمیق با ایران هستیم؛ مذاکراتی که نه تنها برنامه هسته ای، بلکه مسائل امنیت منطقهای را نیز در بر گیرد.»
فرانسه در ماه های گذشته تلاش کرد تا به منظور کاهش تنش بین آمریکا و ایران، مقدمات دیدار مقامهای جمهوری اسلامی و آمریکا را فراهم کند. تنش بین آمریکا و جمهوری اسلامی در ماههای گذشته در پی حملات به نفتکش ها و کشتی های تجاری در خلیج فارس بالا گرفت، که این منجر به افزایش نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس شده بود.
پرزیدنت ترامپ پس از خارج کردن آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، تحریمهای آمریکا علیه ایران را بازگرداند. همچنین دولت پرزیدنت ترامپ در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال کرده است.
در حال حاضر صنایع نفت ایران به طور کامل از سوی آمریکا تحریم شده است. همچنین بخشهایی از صنایع پتروشیمی ایران و همچنین خرید و فروش برخی فلزات تحریم شده است.
ایالات متحده آمریکا همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده و متعاقب آن بخشهای دولتی ایران که با سپاه در تماس هستند را به تدریج به فهرست تحریمها اضافه کرده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر، از جمله عراق، یمن، سوریه، و لبنان، است.