لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ ایران ۰۴:۱۷

آمریکا محدودیت ورود تیم فوتبال ایران را برای سومین بازی جام جهانی کاهش داد

عکس تیم فوتبال ایران در دیدار با نیوزیلند
عکس تیم فوتبال ایران در دیدار با نیوزیلند

وزارت امنیت داخلی ایالات متحده محدودیت زمانی ورود تیم ملی فوتبال ایران به خاک آمریکا را برای سومین مسابقه این تیم در جام جهانی ۲۰۲۶ کاهش داده و به بازیکنان و اعضای مجاز هیئت ایران اجازه داده است دو روز پیش از مسابقه وارد این کشور شوند.

تیم ملی ایران قرار است جمعه ۵ تیر به وقت محلی در سیاتل،‌در ایالت واشنگتن در شمال غربی آمریکا، به مصاف مصر برود. آسوشیتدپرس گزارش داده است که بر اساس ترتیبات جدید، اعضای تیم می‌توانند روز چهارشنبه از محل اردوی خود در تیخوانای مکزیک راهی آمریکا شوند.

با این حال، الزام خروج تیم ایران پس از پایان مسابقه همچنان برقرار است. سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا گفته است اعضای تیم باید در همان روزی که مسابقه پایان می‌یابد، خاک ایالات متحده را ترک کنند.

این تغییر به معنای لغو کامل محدودیت‌ها نیست و تنها فرصت حضور تیم ایران پیش از مسابقه را از یک روز به دو روز افزایش می‌دهد.

در دو مسابقه نخست ایران در منطقه لس‌آنجلس، تیم تنها اجازه داشت یک روز پیش از مسابقه وارد آمریکا شود. مقام‌های ایرانی و اعضای کادر فنی گفته بودند این رفت‌وآمد فشرده، روند تمرین، استراحت و بازیابی جسمانی بازیکنان را مختل کرده است.

ایران پس از تساوی دو بر دو مقابل نیوزیلند در نخستین بازی خود، تنها چند ساعت پس از پایان مسابقه مجبور شد لس‌آنجلس را ترک کند و به محل اردویش در تیخوانا بازگردد. امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ایران، این شرایط را ناعادلانه خوانده و گفته بود خروج سریع از آمریکا برنامه بازیابی بازیکنان را تحت تأثیر قرار داده است.

فدراسیون فوتبال ایران نیز اعلام کرده بود که در ارتباط با محدودیت‌های رفت‌وآمد و صادر نشدن روادید برای شماری از مدیران و اعضای کادر پشتیبانی، به فدراسیون بین‌المللی فوتبال، فیفا، شکایت خواهد کرد.

مقام‌های آمریکایی در مقابل گفته‌اند ترتیبات ورود و خروج تیم ایران از پیش مشخص شده بود و ملاحظات امنیتی در تعیین آن نقش داشته است. اندرو جولیانی، مدیر اجرایی کارگروه جام جهانی کاخ سفید، پیش‌تر گفته بود ایران از الزام خروج سریع پس از مسابقات اطلاع داشته است.

تیم فوتبال ایران در ابتدا قرار بود اردوی خود را در ایالت آریزونا برپا کند، اما به دلیل مشکلات مربوط به روادید و محدودیت‌های اقامت در آمریکا، محل اردویش را به تیخوانا در مکزیک منتقل کرد. این تیم برای انجام مسابقات خود در آمریکا، از مکزیک رفت‌وآمد می‌کند.

شماری از کارکنان و مقام‌های فدراسیون فوتبال ایران نیز اجازه ورود به آمریکا را دریافت نکرده‌اند. مقام‌های ایالات متحده گفته‌اند صدور روادید برای اعضای هیئت ایران به بررسی‌های امنیتی و سوابق هر فرد بستگی دارد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، پیشتر گفته بود که آمریکا اجازه ورود افراد مرتبط با سپاه پاسداران در هیات همراه تیم ملی جمهوری اسلامی را نمی‌دهد.

ایران در گروه هفتم جام جهانی با تیم‌های نیوزیلند، بلژیک و مصر هم‌گروه است. این تیم در دو مسابقه نخست خود برابر نیوزیلند به تساوی دو بر دو و مقابل بلژیک به تساوی بدون گل رسید. دیدار با مصر آخرین مسابقه ایران در مرحله گروهی خواهد بود.

جام جهانی ۲۰۲۶ به میزبانی مشترک ایالات متحده، کانادا و مکزیک برگزار می‌شود. محدودیت‌های اعمال‌شده بر اردوی ایران، از آغاز رقابت‌ها به یکی از موضوعات سیاسی و اجرایی حاشیه‌ای این دوره از جام جهانی تبدیل شده است.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG