لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۵

آمریکا: حملات عراق و سوریه ضروری بود و بنا بر «قانون دفاع از خود» انجام پذیرفت


رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه با رد ادعاهای نماینده روسیه درباره حمله آمریکا به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در عراق و سوریه، گفت: «این حملات ضروری بود و متناسب و بر اساس قانون دفاع از خود، انجام پذیرفت.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، در جلسه شورای امنیت که به درخواست روسیه تشکیل شد، نماینده آمریکا گفت در تاریخ دوم فوریه و به دستور جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، ایالات متحده حملاتی را علیه نیروهای نیابتی سپاه پاسداران در سوریه و عراق انجام داد که این عملیات ضروری، متناسب و بنا بر قانون دفاع از خود «ماده ۵۱ منشور سازمان ملل»، انجام شده است.

معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل یادآور شد کمتر از یک هفته پیش، در حملات ۲۸ ژانویه به پایگاه نظامی «برج ۲۲» در اردن و در نزدیک مرز مشترک با سوریه ـ که ماموریت مبارزه با داعش را بر عهده دارد ـ ۳ سرباز آمریکایی کشته و حدود ۴۰ سرباز دیگر مجروح شدند؛ «حملات هولناکی بود که غیر‌قابل قبول است و نمی‌تواند ادامه یابد».

رابرت وود در واکنش به ادعای روسیه تاکید کرد که مسکو بر اساس یک پیش‌فرض نادرست این جلسه شورای امنیت را درخواست کرده است و می‌گوید آمریکا توجیه حمله به سوریه و عراق نداشته در حالی که این حملات بر اساس قوانین ملی آمریکا، ضروری و متناسب ارزیابی می‌شود.

همچنین معاون نماینده دائم آمریکا تصریح کرد که حملات عراق و سوریه جدا از حملات آمریکا به حوثی‌های یمن، که امنیت کشتیرانی در دریای سرخ را به خطر انداخته‌اند، به حساب می‌آید.

او در ادامه تاکید کرد: «آمریکا در حالی که به دنبال کاهش تنش در غزه است، به دنبال افزایش درگیری در منطقه و درگیری مستقیم با جمهوری اسلامی نیست، اما از نیروهایش در برابر هرگونه حمله‌ای، دفاع خواهد کرد.»

روسیه روز دوشنبه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را به انجام حملاتی در عراق و سوریه برای تقویت وجهه خود در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری، متهم کرد.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت که از سوی مسکو درخواست شده بود، گفت که حملات آمریکا در عراق و سوریه هیچ توجیهی ندارد.

روسیه در شرایطی این موضع را اتخاذ کرده است که تهاجمش به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ را به رغم انتقادهای گسترده بین‌المللی، ادامه داده است.

XS
SM
MD
LG