لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۸

گزارش: از حمايت شهروندان ترک نسبت به سياست خارجی آمريکا کاسته شده است


گزارش: از حمايت شهروندان ترک نسبت به سياست خارجی آمريکا کاسته شده است
گزارش: از حمايت شهروندان ترک نسبت به سياست خارجی آمريکا کاسته شده است

«بنياد مارشال آلمان» در پنجمين سالگرد شروع گفتگوهای ورود ترکيه به اتحاديه اروپا در تحقيقی که منتشر کرده می گويد از حمايت شهروندان ترک نسبت به سياست خارجی آمريکا، کاسته شده است. اين گزارش همچنين می گويد توجه مردم نسبت به غرب، کمتر شده است.

ترکيه، کشوری که در راه عبور شرق به غرب نشسته است، اين نگرانی را بوجود آورده که آيا از علاقه اش به غرب کاسته شده است؟

با توجه به پژوهشی که اخيراً تحت عنوان «گرايش های آنسوی آتلانتيک،» منتشر شده است ديدگاه های ترکيه نسبت به کشورهای غربی کاملاً تغيير کرده است. علاوه بر آن، اين گزارش نشان دهنده آنست که از محبوبيت پرزيدنت اوباما و آمريکا در ترکيه کاسته شده است. در اين چارچوب، تنها ۱۷ درصد از ترک ها نظر مساعد نسبت به آمريکا ابراز کرده اند.

پرزيدنت اوباما در نخستين سفر خارجی خود پس از ورود به کاخ سفيد، با ايراد يک سخنرانی در پارلمان ترکيه گفت که آمريکا در پی دست يافتن به روابط نزديک تری با خاور ميانه و کشورهای مسلمان است. با اين همه، اکنون محبوبيت پرزيدنت اوباما در ترکيه ۲۲ درصد نسبت به زمان ديدارش از ترکيه کاهش يافته و تنها حدود ۲۸ درصد وی را در تلاش برای ايجاد روابط نزديک تر آمريکا و خاور ميانه، موفق دانسته اند.

«اين لی سر،» پژوهش گر ارشد «بنياد مارشال آلمان،» در اين باره می گويد که «نظريه مثبت نسبت به رهبری ايالات متحده آمريکا در اين زمينه، به ويژه در آنچه نسبت به ديدگاه های مثبت مردم ترکيه نسبت به آمريکاست؛ بسيار کم شده است.»

علاوه بر آن، در کشوری که هم مسلمان است و هم سکولار، بنظر ميرسد که علاقه مردم نسبت به ساير بنيادهای غربی نيز به سردی گراييده است.

حمايت از ناتو که يک سازمان امنيتی غربی است نست به شش سال پيش، ۲۰ درصد پائين آمده است و تنها ۳۰ درصد از شهروندان ترک بر اين باورند که وجود ناتو به امنيت آنان، کمک می کند.

اما از همه مهم تر آنکه تنها ۳۸ درصد از شهروندان ترک پيوستن به اتحاديه اروپا را در جهت منافع کشور خود می بينند. آرمانی که از نخستين روزهای رهبری رجب طيب اردوغان بيشتر از پيش در مجموعه دولت ترکيه، شکل گرفته است. هرچند که مذهبی شدن بيشتر چهره دولت ترکيه در برخی از موارد اتحاديه اروپا را نيز برای چنين پذيرشی، مردد کرده است. در اين چارچوب پيمان اخير ترکيه بهمراه برزيل با ايران در مورد سوخت اتمی، اتحاديه اروپا را با ترديد بيشتری روبرو کرده است.

پيمان ترکيه با ايران که بصورت مستقل انجام گرفت مورد حمايت آمريکا نيست و در نتيجه نمی تواند مورد حمايت متحدان اروپايی ايالات متحده در گروه پنج به علاوه يک، قرار گيرد -- متحدانی که قدرت های اول در تصميم گيری اتحاديه اروپا، بشمار می آيند.

« ميشل ايگان،» استاد علوم بين الملل در دانشگاه آمريکايی واشنگتن، می گويد که «مردم کمی از تغيير جهت ترکيه از غرب و از اتحاديه اروپا، نگران هستند.»

در همين حال آمريکايی های ترک تبار تلاش دارند که درک فرهنگی بيشتر و رابطه دوستانه تری را بين آمريکا و ترکيه، بنا کنند.

XS
SM
MD
LG