بخشهايی از ترکيه تحت تأثير بحران جاری در مناسبات سياسی و اقتصادی اين کشور با سوريه دچار خسارات فراوانی شده اند.
از سال گذشته تا کنون، يعنی از زمان شروع اعتراضات مردمی سوريه و از وقتی رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، از بشار اسد، رييس جمهوری سوريه و دوست چندين و چند ساله خود، خواست از صحنه سياسی آن کشور کنار رود، بخشهايی از ترکيه متحمل خسارات فراوانی شده اند.
دولت ترکيه در ماه نوامبر گذشته سوريه را مورد تحريم اقتصادی قرار داد، داراييهای آن کشور را مسدود کرد، و از ورود مقامهای سوری به ترکيه خودداری ورزيد، دولت سوريه نيز به تلافی، ضمن تعليق توافقنامه آزاد تجاری با آنکارا، و افزايش ۳۰ درصدی هزينه بار و تعرفه های گمرکی سوخت و کالاهای ترک، کنسولگری خود را در شهر باستانی غازی عينتاب، تعطيل کرد.
غازی عينتاب ششمين شهر بزرگ ترکيه، با بيش از يک ميليون نفر جمعيت، و با مجموعه ای از صنايع متنوع از مواد غذايی گرفته تا نساجی و توليدات شيميايی در اين ميان بيشترين آسيب را ديده است.
از زمان بروز ناآراميهای سوريه، علاوه بر کاهش ميزان صادرات کالاهای غازی عينتاب به سوريه، درآمد حاصل از رفت و آمد مسافران سوری نيز قطع شده است. در گذشته هر ماه حدود ۶۰ هزار نفر از مردم سوريه از اين شهر ديدن می کردند و درآمد حاصل از آن در سال به يک ميليارد دلار می رسيد.
وجود هتلهای فراوان، موزه و مجموعه غنی و بزرگی از موزائيکهای متعلق به دوران روم باستان حکايت از شکوفايی اقتصاد شهر در سالهای اخير دارد.
مردم سوريه در گذشته گروه گروه برای بازديد از ديدنيهای تاريخی غازی عينتاب به ترکيه می آمدند. گفته می شود: اين روزها به ندرت مردم به اينجا می روند، به همين دليل فروش تا حد زيادی کم شده است. اين وضعيت روی همه مغازه دارها، از جمله فروشندگان لوازم برقی و فلزی تأثير گذاشته است. قبل از قيام مردمی سوريه، در روز حداقل صد نفر به اين شهر سفر می کردند، هر کدام از آنها حتی اگر ۱۰ لير هم خرج می کردند، ۱۰۰۰ لير در روز می شد.
ساکنان شهر غازی عينتاب با وجود تمامی اين مسائل و خسارات مالی، از جنبش مردمی سوريه حمايت می کنند، و اميدوارند زندگی مردم سوريه هر چه زودتر به حالت عادی برگردد.