لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۶

رکود اقتصادی در برخی شهرهای ترکيه که با سوريه هم مرز هستند


رکود اقتصادی در برخی شهرهای ترکيه که با سوريه هم مرز هستند
رکود اقتصادی در برخی شهرهای ترکيه که با سوريه هم مرز هستند

پس از آغاز ناآرامی ها در سوريه، ترکيه به سرعت از اعتراض های مردمی در آن کشور حمايت کرد. در پی تيرگی روابط آنکارا و دمشق، روابط اقتصادی دو کشور نيز به شدت کاهش يافته است. هر چند سوريه، بخش بسيار کوچکی از ميزان تجارت ترکيه را تشکيل می دهد، ولی ناآرامی ها در اين کشور، باعث رکود کامل اقتصادی در برخی از شهرهای مرزی ترکيه با سوريه، شده است.

ايستگاه انجوپينار، در مرز ترکيه و سوريه، حال و هوای گذشته را ندارد؛ راننده های کاميون و تاکسيران ها، مشتری های سابق خود را از دست داده اند.

پس از آغاز ناآرامی ها در سوريه، دولت ترکيه از مخالفان دولت حمايت کرد و تحريم هايی را عليه دولت دمشق، وضع کرد.

شهرهای مرزی ترکيه که روزی ميزبان مشتريان سوری بودند، اکنون تاثير تحريم ها را حس می کنند.

عثمان کوچ، راننده تاکسی، می گويد: اکنون اوضاع عوض شده هميشه کار نيست. قبلا هر روز مشتری داشتم آنها را به فرودگاه می بردم.

در ماه نوامبر، رجب طيب اوردغان، نخست وزير ترکيه، تحريم هايی را شامل مسدود کردن اموال دولتی سوريه و معلق کردن معاملات تجاری با آن کشور، وضع کرد. دمشق در اقدامی تلافی جويانه کنسولگری خود را در شهر مرزی غازی عينتاب، تعطيل کرد. اين شهر به طور تاريخی يکی از راه های اتصال ترکيه با سوريه بوده است.

پس از آغاز اعتراض های ضددولتی در سوريه، نزديک به ۶۰ هزار مسافر سوری هر ماهه به غازی عينتاب می آمدند و سالانه حدود يک ميليار دلار برای اقتصاد منطقه درآمدزا بودند، درآمدی که اکنون از ميان رفته است.

امين آلتانتاس، مغازه دار ترک، می گويد: فروش ما کم شده است چون مشتری زيادی نداريم. قبلا، حداقل صد نفر در روز می آمدند. اگر پنح دلار هم خرج می کردند در کل حدود ۵۰۰ دلار می شد.

در ديگر مناطق مرزی سوريه و ترکيه هم وضع بهتر نيست. شهر کليس با ۱۲۰ هزار نفر جمعيت، کمتر از نيم ساعت تا مرز سوريه فاصله دارد.

محمد اردال، معاون اتاق بازرگانی شهر کليس، می گويد: تجارت در کليس کاملا وابسته به سوريه است. از زمانی که توافق های تجاری سوريه و ترکيه به حال تعليق درآمده، تجارت ۸۰ درصد کاهش يافته است.

طی سال های اخير، ترکيه مهمترين شريک تجاری سوريه بوده است.

معاملات آنکارا و دمشق در سال ۲۰۱۰ بالغ بر ۲ و نيم ميليار دلار بود، ولی در سطح ملی، سوريه تنها کمی بيشتر از يک درصد صادرات ترکيه را به خود اختصاص می دهد.

اما سوای اهميت اقتصادی سوريه برای رهبران آنکارا، ترک ها در مناطق مرزی از تيرگی روابط کشورشان با سوريه آسيب ديده اند و مردم محلی خواهان پايان ناآرامی ها در همسايگی خود هستند.

XS
SM
MD
LG