لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۷

ترکيه، برنامه اتمی ايران، عربستان و نفت


ترکيه، برنامه اتمی ايران، عربستان و نفت
ترکيه، برنامه اتمی ايران، عربستان و نفت

احمد داووداغلو، وزير امور خارجه ترکيه، می گويد بحران اتمی ايران با اعتمادسازی ميان مقام های ايرانی و گروه پنج بعلاوه يک قابل حل است. ترکيه سال گذشته ميزبان مذاکرات ايران و اين گروه بود. مقام های آنکارا خواستار حل و فصل صلح آميز برنامه اتمی ايران هستند. وزير امور خارجه ترکيه می گويد ايران آماده مذاکره در خصوص برنامه اتمی اش است.

روز جمعه احمد داووداغلو که برای مذاکره در خصوص مسائل سوريه و ايران در واشنگتن به سر می برد در گفتگو با بخش فارسی صدای آمريکا گفت: طرف های درگير در برنامه اتمی ايران بايد بر سر اصول به توافق برسند؛ از نظر ما اصول روشن است. جايی برای فنآوری هسته ای نظامی وجود ندارد، اما نبايد محدوديتی هم برای تکنولوژی صلح آميز هسته ای وجود داشته باشد. اگر در خصوص اين دو اصل توافق حاصل شود، من مطمئنم طی مذاکراتی متمرکز، مسئله حل خواهد شد. نبايد به سالی يک يا دو بار گفتگو، اکتفا کرد. کترين اشتون و سعيد جليلی بايد دوباره با هم ديدار کنند و تمامی مسائل را مطرح کنند. اگر طرفين با اختيار کامل، اراده سياسی و اعتماد دوجانبه وارد مذاکره شوند به نظرم مسئله اتمی به راحتی قابل حل است.

در همين حال وزيران نفت عربستان سعودی و ترکيه در رياض ديدار کردند تا در مورد گسترش روابط آموزشی، سرمايه گذاری، تجارت، و به ويژه روابط نفتی بين دو کشور مذاکره کنند. و اين در حاليست که گمانه زنيهای موجود حکايت از آن دارد که آنکارا تلاش ميکند با خريد نفت از کشورهای ديگر خاورميانه، از جمله عربستان سعودی، از وابستگی نفتی خود به ايران بکاهد.

سازمان خبری کويت به نقل از وزيران نفت دو کشور گفته است که رشد اقتصاد جهانی و به ويژه رشد اقتصاد کشورهای در حال توسعه به ثبات بازارهای نفتی وابسته است.

غرب اخيراً ترکيه را در مورد واردات نفت از جمهوری اسلامی ايران تحت فشار قرار داده است. ترکيه ۳۰ درصد نفت مورد نياز خود را از ايران وارد ميکند.

در همين حال آژانس بين المللی انرژی با اشاره به تحريم های اتحاديه اروپا می گويد با آغاز اين تحريم ها صادرات نفت ايران تا يک ميليون بشکه در روز کاهش خواهد يافت. اين سازمان در جديدترين گزارش ماهانه خود تاکيد کرد که ممکن است ايران مقداری از نفت توليدی خود را در شناورهای دريايی اش ذخيره کند. و يا در نيمه دوم سال جاری ميلادی بخشی از توليد نفت خود را متوقف کند.

قرار است کشورهای اروپايی از تيرماه آينده خريد نفت از ايران را کاملا متوقف کنند، ايران در حال حاضر بيش از دو ميليون و ششصد هزار بشکه نفت توليد و صادر می کند.

XS
SM
MD
LG