ارجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، هشدار داد در صورتی که قبرس تا سال آينده متحد نشود، روابط کشورش با اتحاديه اروپا کاملاً منجمد خواهد شد.
آقای اردوغان اين اظهارات را در جريان سفر دو روزه به شمال قبرس عنوان کرد.
به رغم تلاش های سازمان ملل متحد، قبرس از زمان اشغال از سوی ترکيه در سال ۱۹۷۴ که در واکنش به کودتا از سوی يونان صورت گرفت، به دو منطقه تقسيم شده است.
آقای اردوغان در مراسمِ سی و هفتمين سالگرد اشغال شمال قبرس گفت: فرصت برای اتحاد دو قبرس هميشه فراهم نخواهد بود. ترکيه گفتگوهای رسمی برای الحاق به اتحاديه اروپا را از سال ۲۰۰۵ آغاز کرد، اما از پيشرفت کندِ مذاکرات در اين خصوص ناراضی است.
به غير از مساله قبرس، الحاق ترکيه به اتحاديه اروپا به دليل مخالفت آلمان و فرانسه عملاً متوقف شده است. تحليلگران می گويند هشدارهای آقای اردوغان بدين معنی است که ترکيه به عنوان يک قدرت سياسی - اقتصادی در منطقه به دنبال کسب حمايت جهانی برای استقلال شمال قبرس خواهد بود.
ترکيه تنها کشوری است که دولت اين منطقه قبرس را به رسميت می شناسد.