همزمان با اعلام بازداشت حدود شش هزار نفر به اتهام دست داشتن در کودتای نافرجام در ترکیه، رجب طیب اردوغان اعلام کرد که ترکیه را از ویروس کودتا پاک میکند.
رئیس جمهوری ترکیه روز یکشنبه ۲۷ تیردر استانبول گفت که نهادهای کشور را از ویروس حامیان فتح الله گولن که باعث کودتا شد، پاک کند.
آقای اردوغان و حامیان او، فتح الله گولن، روحانی ناراضی را که در آمریکا زندگی میکند به دست داشتن در کودتا متهم کردهاند اما آقای گولن به صدای آمریکا گفت که این اتهامات دورغ است و از آن به خدا پناه میبرد.
آقای گولن اضافه کرد که دولت برگزیده مردم ترکیه باید تحت تمامی شرایط محترم شمرده شود. همزمان، سخنگوی جان کری گفت که وزیر خارجه آمریکا ضمن اعلام حمایت از دولت ترکیه به همتای ترک خود گفته است هرگونه اتهام علنی که آمریکا نقشی در کودتا داشته غلط و برای روابط دوجانبه مضر است.
بازداشت شش هزار نفر، پاکسازی دادگستری و ارتش
روز یکشنبه در حالیکه شرایط پایتخت ترکیه همچنان متشنج گزارش شد، مقامات ترکیه اعلام کردند که حدود ۶ هزار نفر را در ارتباط با کودتا بازداشت کردهاند. به گفته آنها، در میان افراد دستگیر شده، قضات و افسران ارتش حضور دارند، از جمله فرمانده عالی رتبه پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه به همراه ۹ نظامی دیگر به اتهام دست داشتن در کودتا بازداشت شدند. پایگاه اینجرلیک مورد استفاده آمریکا و دیگر اعضای ائتلاف علیه داعش است.
در این روز آقای اردوغان در مراسم بزرگداشت تعدادی از کشته شدگان حوادث کودتا شرکت کرد. همزمان اعلام شد که آمار کشته شدگان این حوادث به ۲۶۵ نفر رسیده است.
از سوی دیگر، وضعیت استانبول و آنکارا همچنان متشنج گزارش شده و در چند شهر ترکیه نیز درگیریهای پراکندهای روی داده است. رسانههای ترک میگویند در یک پادگان بزرگ بیرون آنکارا درگیری شدیدی گزارش شده است. گمان می رود این پادگان، از مناطق تحت نفوذ حامیان کودتا علیه رجب طیب اردوغان بوده است.
با این حال آقای اردوغان که با محافظان مسلح به مسلسل در اماکن عمومی ظاهر میشود از هواداران خود خواسته است در خیابانها حضور داشته باشند.
در این بین، صلاح الدین دمیرتاش یکی از رهبران حزب دمکراتیک خلق، حزب هوادار کردها، گفت که حزبش در مخالفت با کودتاهای نظامی یک موضع اصولی دارد و کودتای جمعه شب را محکوم میکند. گروهی از مردم در دیاربکر نیز در پی شکست کودتا به خیابانها رفته و شادمانی کردند. دیاربکر پیشتر صحنه درگیری کردهای مخالف دولت با نیروهای امنیتی بود.