همزمان با روزهای پرتلاطم سیاسی در ترکیه، احمد داوود اوغلو به ریاست حزب حاکم این کشور انتخاب شد.
احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه شنبه ۲۱ شهریور در کنگره حزب اعتدال و توسعه به ریاست این حزب انتخاب شد.
کنگره حزب حاکم ترکیه در حالی برگزار شد که با اوج گرفتن درگیری میان نیروهای نظامی ترکیه و نیروهای پ ک ک،زد و خورد بین هواداران حزب حاکم و ملی گرایان ترک با هواداران حزب کارگران کردستان بالا گرفته است.
در هفته گذشته، با انتشار خبر کشته شدن ۱۷ نیروی ارتش ترکیه در اورامار و ۱۱ افسر پلیس این کشور در ایغدیر در درگیری با نیروهای پ ک ک، موجی از حملات ملی گرایان ترک و هواداران حزب عدالت و توسعه،علیه کردهای ساکن شهرهای استانبول، آنکارا و ازمیر شکل گرفت.
هواداران حزب عدالت و توسعه با به آتش کشیدن ساختمان حزب دموکراتیک خلقها در آنکارا، آنها را حامی پ ک ک نامیدند و با یورش به محل کسب و کار کردها در شهرهای بزرگ ترکیه، خواستار برخورد قاطع دولت با حزب کارگران کردستان شدند.
این در حالیست که حزب دموکراتیک خلقها به تازگی در انتخابات سراسری ترکیه موفق به کسب برخی از کرسیهای پارلمان شد و حزب عدالت و توسعه را از در دست داشتن اکثریت مطلق پارلمان محروم کرد.
به هر روی با افزایش درگیری میان نیروهای نظامی ترکیه و نیروهای پ ک ک و در پی آن وضعیت فوق العاده در شهر کردنشین جزیره، این شهر وارد نهمین روز محاصره نظامی خود شده است.
دولت میگوید، مقررات منع آمد و شد شهر جزیره، به معنای محاصره نظامی نیست و هدف، مهار شبه نظامیان کرد و هواداران پ ک ک در داخل شهر است.
اما، در آنسوی میدان، آگاهان سیاسی ترکیه با تشبیه شرایط نظامی شهر جزیره با حکومت نظامیان دههٔ ۸۰ این کشور و مقررات نظامی منع عبور و مرور در برخی مناطق کرد نشین در دهه ۹۰ میلادی ، با انتقاد شدید از عملکرد دولت در بحران جزیره، این شهر را به غزّه تشبیه کردند. همزمان صلاح الدین دمیرتاش و دیگر نمایندگان حزب دمکراتیک خلقها در حمایت از مردم جزیره، مسیر ۹۰ کیلومتری را پیمودند اما نیروهای امنیتی مانع ورود آنها به شهر شدند.
این در حالی است که شورای عالی اروپا در بیانیهای از دولت ترکیه خواست تا اجازه ورود بازرسان مستقل به شهر جزیره را بدهد تا گزارشی از وضعیت مردم این شهر ارائه شود.
لیلا زنا، زندانی سیاسی سابق ترکیه و یکی از نمایندگان حزب دمکراتیک خلقها با انتقاد از سیاست جنگ دولت گفت: "اگر جنگ متوقف نشود، تا روز مرگ اعتصاب خواهم کرد، زیرا تحمل مرگ جوانان این کشور برایم قابل تحمل نیست."
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در گفتگو با سی ان ان، حزب کارگران کردستان را خطرناکتر از داعش توصیف و آنها را را به سوء استفاده از زمان دو ساله روند صلح و سازماندهی نیروهای شهری خود متهم کرد.
این در حالی است که پ ک ک که در جبهههای جنگ با داعش در کردستان عراق و سوریه حضور دارد، با رد اتهامهای رجب طیب اردوغان، شکست در انتخابات گذشته حزب عدالت و توسعه را، دلیل تغییر سیاست دولت از صلح به جنگ عنوان می کندو با تهدید حزب حاکم در ادامه سیاست جنگ، از قدرت خود در رویارویی با ارتش این کشور خبر داد.
پس از آغاز حملات هوایی ارتش ترکیه علیه مواضع پ ک ک در کوهستان قندیل و از سر گیری درگیریهای خونین بین ارتش ترکیه و پ ک ک از ۲۴ اوت امسال، فعالان مدنی و نهادهای حقوق بشری نگرانی خود از بروز جنگ داخلی در این کشور را اعلام کردند.