سرخط خبرها
پلیس ترکیه میگوید ۱۲ عضو داعش را دستگیر کرده است

پلیس ترکیه اعلام کرد ۱۲ عضو گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش، از جمله دو نفر که اقدام به جذب نیرو برای آن گروه افراطی میکردند، را دستگیر کرده است.
بنا بر اعلام پلیس ترکیه، این دو عامل دستگیرشده داعش، به افرادی که از چچن و داغستان قصد پیوستن به پیکارجویان داعش در سوریه را داشتند کمک میکردند.
به دنبال دو بمب گذاری انتحاری در تجمع هوادارن کردها در آنکارا در اوایل ماه جاری میلادی که منجر به کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر شد، تدابیر امنیتی در ترکیه افزایش یافته است.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
نخستین درگیری بین حامیان گوایدو و مادورو برای دریافت کمک های بشر دوستانه یک کشته برجای گذاشت

افزایش تنش ها در ونزوئلا باعث کشته شدن یک زن و مجروح شدن حدود ۱۲ نفر در نزدیکی مرز برزیل شد.
آسوشیتدپرس می گوید این اولین درگیری مرگبار بر سر تلاش اپوزیسیون برای ورود کمک های دارویی و غذایی به داخل ونزوئلا به شمار می رود.
به گزارش آسوشیتدپرس، روز جمعه ۳ اسفند، این افراد در جریان درگیری مخالفان دولت مادورو با نیروهای امنیتی، کشته شدند.
مخالفان مادورو می گویند مردم به ورود کمک های انسانی نیاز دارند اما دولت حاکم نیکلاس مادور در ونزوئلا می گوید چنین نیازی وجود ندارد و وعده داده مانع ورود کمک ها شود.
ایالات متحده تاکنون دو مرحله بزرگ بشر دوستانه به ونزوئلا فرستاده که نظامیان حامی مادورو مانع ورود آن از مرز کلمبیا شدند.
نخست وزیر بریتانیا ممکن است خواستار سه ماه تاخیر در اجرای برگزیت شود

اتحادیه اروپا انتظار دارد ترزا می، نخست وزیر بریتانیا درخواستی برای سه ماه تعویق در اجرای بریگزیت ارائه دهد.
خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه ۳ اسفند این خبر را به نقل از دو مقام اتحادیه اروپا گزارش داد.
مباحث بین دو طرف به این اشاره دارد که ترزا می ممکن است درخواست تمدید مذاکرات دو ساله را ارائه دهد. پیش از این نخست وزیر بریتانیا بارها علیه هرگونه تاخیر در خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که برای پایان ماه آینده میلادی برنامه ریزی شده، موضع گرفته است.
کارگردان سوری نامزد اسکار برای فیلمبرداری از جهادی ها در نقش یک افراطی ظاهر شد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - کارگردان آلمانی-سوری نامزد اسکار، برای فیلم مستندی از زندگی افراطیون مرتبط با القاعده در سوریه، می گوید طی فیلمبرداری برای درک بهتری از آن چه منجر به ظهور افراط گرایی در کشورش شده است، دست به خطرات بزرگی زد.
«طلال درکی» کارگردان مستند «از پدران و پسران»، اکنون در لس آنجلس است و فیلم او یکشنبه با چهار اثر دیگر در بخش بهترین فیلم های مستند در نود و یکمین دوره جوایز اسکار رقابت می کند.
طلال درکی این سفر پر خطر را سال ۲۰۱۴ با ورود به شمال غربی سوریه آغاز کرد و برای تولید این مستند دو سال و نیم در نقش یک علاقمند به القاعده ظاهر شد.
درکی به صدای آمریکا گفت: «ماموریت خطرناکی بود. ممکن بود هر لحظه کشته شوم.»
طلال درکی در جریان قیام سوریه در سال ۲۰۱۱ به عنوان تصویربردار کار می کرد و برای آژانس های خبری بین المللی از منطقه گزارش می داد. مستند جدید او زندگی روزانه یک جهادی سوری به نام «ابو اسامه» را دنبال می کند که پدر شش فرزند است و وظیفه اش خنثی سازی مین و بمب برای «جبهه النصره»، شاخه القاعده، در استان ادلیب در شمال غربی سوریه است.
جبهه النصره پس از کسب مناطقی از سوریه برای پرهیز از تحریم های بین المللی علیه القاعده اعلام کرد که روابطش با القاعده را قطع کرده و نام خود را به «هیئت تحریر شام» تغییر داد.
طلال درکی برای تکمیل این فیلم تا پایان سال ۲۰۱۶ در سوریه بود.
برایان هوک: ایرانیان در همه جا بسیار موفق هستند، به جز در کشور خودشان

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران در دیدار با گروهی از ایرانیان مقیم آلمان با نقطه نظرات آنها آشنا شد و گفت: این سومین دیدار من با جامعه ایرانی خارج از کشور در ماههای اخیر بود و آن چیزی که همیشه برای من در این گفتگوها جالب بوده، چه در آمریکا و چه در اروپا و خاورمیانه، این است که ایرانیها در همه جا بسیار موفق هستند، به جز در کشور خودشان.
در ویدئویی که توییتر فارسی وزارت امور خارجه آمریکا منتشر کرده، عدهای از ایرانیان شرکت کننده در این نشست، دیدار با آقای هوک در مونیخ را مثبت و مفید ارزیابی کردهاند.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران به تازگی با حضور مقابل ساختمان سفارت سابق ایران در واشنگتن ابراز امیدواری کرد که چهل سال آینده، به طور کامل برای مردم ایران متفاوت باشد و روزی با برقراری ارتباط دیپلماتیک مجدد میان ایران و آمریکا، کلید این ساختمان در اختیار مردم ایران قرار بگیرد.
آژانس بین المللی انرژی بار دیگر اعلام کرد ایران به برجام عمل می کند

گزارش آژانس بین المللی انرژی هسته ای بازوی نظارتی سازمان ملل، می گوید ایران همچنان فعالیت های هسته ای خود را مطابق با توافق هسته ای ۲۰۱۵ که با قدرت های جهانی امضا کرد، محدود نگه داشته است.
رویترز نوشت که تازه ترین گزارش این آژانس روز جمعه ۳ اسفند منتشر شد.
آژانس بین المللی انرژی هسته ای وظیفه دارد که ببیند آیا فعالیت های هسته ای ایران با برجام مطابقت می کند یا خیر.
آمریکا سال گذشته از برجام خارج شد و تحریم های بیشتری را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بارها برجام را یکی از «بدترین» توافق هایی خوانده است که دولت آمریکا تاکنون آن را امضا کرده است.
گزارش نهایی رابرت مولر در آستانه انتشار؛ ممکن است جزئیات چندانی در کار نباشد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - تحقیقات رابرت مولر درباره روسیه با ارائه یک گزارش به انجام می رسد. اما اگر کسی در انتظار توضیحاتی مفصل درباره پرزیدنت دونالد ترامپ، مداخله روسیه در انتخابات و جزئیاتی است که طی ۲۱ ماه گذشته برملا شد ممکن است مایوس شود.
زمان دقیق پایان کار بازرس ویژه روشن نیست.اما ویلیام بار، وزیر جدید دادگستری آمریکا، که بر این تحقیقات نظارت دارد، گفته است می خواهد حداکثر اطلاعات ممکن را درباره همکاری های احتمالی میان نزدیکان ترامپ و تلاش های روسیه برای اثرگذاری بر انتخابات ۲۰۱۶ منتشر کند.
آقای «بار» همچنین ماه گذشته، در جلسه بررسی تائید صلاحیت اش در سنا، تصریح کرده بود که نهایتا این او و نه مولر است که تصمیم می گیرد چه بخش هایی از گزارش در دسترس عموم قرار بگیرد.
بنا بر مقررات وزارت دادگستری، رابرت مولر موظف است گزارش محرمانه ای را به وزیر دادگستری بدهد که دلایل تصمیم گیری در مورد پیگرد افراد یا چشم پوشی از آن را توضیح می دهد. این گزارش می تواند خیلی فشرده و خلاصه یا شامل صدها صفحه باشد.
مولر اطلاعاتی درباره چگونگی و زمان انتشار گزارش ارائه نداده است، اما نشانه ها از به پایان رسیدن زودهنگام آن حکایت دارد.
شمار دادستان هایی که برای مولر کار می کردند کاهش پیدا کرده است و تیم او که در پی مصاحبه ای با رئیس جمهور بود طی دو ماه گذشته دیالوگ با اهمیتی با وکلای ترامپ نداشته است. راد رزنستاین، معاون وزیر دادگستری، که مولر را به این مسئولیت منصوب کرده بود تا نیمه ماه مارس وزارت دادگستری را ترک می کند.
این ها نشانه های احتمالی است که رزنستاین انتظار دارد کار گروه ویژه تحقیقات در پایان راه باشد. متیو ویتکر، کفیل وزیر دادگستری، هم پیش از این که ویلیام بار سکان وزارت دادگستری را در دست بگیرد، گفته بود تحقیقات تقریبا تکمیل شده است.
«بار» گفته است دو گزارش را در ذهن دارد و تنها یکی از آن ها در اختیار کنگره و افکار عمومی قرار می گیرد.
پیش از انتخابات محلی؛ دولت ترکیه بازارهای موادغذایی ارزان برپا کرده است

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی می نویسد با افزایش قیمت کالاهای مصرفی در ترکیه، دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه برای کسب حمایت مردم به فروش سبزیجاتی نظیر اسفناج، گوجه فرنگی و فلفل را تقریبا به قیمت نصف بازار روی آورده است.
آسوشیتدپرس می نویسد دولت این اقلام را در بازارهای موقتی که برپا شده است، می فروشد.
اردوغان در پایان ماه آینده میلادی با انتخابات محلی رو به رو است. دولت او ده ها بازار موقت در دست کم ۶ شهر برای کمک به خانواده های کم درآمد ترک برپا کرده است. از زمان بحران مالی در ترکیه در سال گذشته میلادی و کاهش ارزش پول ملی این کشور، قیمت مواد مصرفی نظیر مواد غذایی حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.
وقتی پاره شدن یک کتانی نایکی در بازی مهم بسکتبال برای این برند معروف دردسر شد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - کمتر از یک دقیقه از مسابقه پر هیجان بسکتبال میان «دانشگاه دوک» و «دانشگاه کارولینای شمالی» نگذشته بود که کفش نایکی یک فوق ستاره لیگ بسکتبال دانشگاه های آمریکا از کف درآمد. در حالی که نایکی در پی یافتن علت مشکل است، در رسانه های اجتماعی غوغا شده است.
«زایان ویلیامسون» مهاجم بالای دو متر و تازه وارد تیم «شیاطین آبی دوک» که انتظار می رود در صدر منتخب های ماه ژوئن برای بازی در «لیگ سراسری بسکتبال آمریکا» در سال ۲۰۱۹ باشد، در اثر اتفاقی که چهارشنبه برایش رخ داد از یک پیچ خوردگی نه چندان بد در زانوی راست رنج می برد.
در لحظه آسیب دیدگی ویلیامسون، شاهد سر خوردن و افتادن او بر روی زمین هستیم در حالی که زانویش را از درد در دست می گیرد. کفش نایکی پای چپ ویلیامسون در یک لحظه از وسط نصف و از کف در می آید.
عدم بازگشت ویلیامسون به بازی باعث شد تیم «دوک» که در رتبه اول قرار دارد با نتیجه ۷۲ به ۸۸ از رقیب رتبه ۸، شکست بخورد.
نایکی در بیانیه ای با ابراز نگرانی نسبت به سلامتی زایان برای او آرزوی بهبودی سریع کرد.
سهام نایکی در روز پنج شنبه ۱ درصد نزول کرد که زیانی ۱.۴۶ میلیارد دلاری برای این تولید کننده محصولات ورزشی است.
کارشناسان لطمات مالی ناشی از این سانحه را برای نایکی چندان بزرگ نمی بینند. کفشی که ویلیامسون به پا می کند ۹۵ تا ۱۰۵ دلار قیمت دارد.
نایکی از تامین کنندگان انحصاری وسائل ورزشی «دوک» است و از سال ۱۹۹۲ با «دانشگاه دوک» قراردادی خصوصی داشته است.
از ویلیامسون که به طور متوسط در هر بازی ۲۱.۶ امتیاز کسب می کند، به عنوان «لبران جیمز بعدی» بسکتبال نام برده می شود.
هنوز روشن نیست زایان چه مدت از بازی به دور خواهد بود.
باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، و اسپایک لی، کارگردان کاندیدای اسکار، از جمله تماشاگران این مسابقه در استادیوم محل برگزاری بودند.
رسانه های اجتماعی پس از این سانحه به سرعت مملو از ابراز حیرت و تاسف شد.
این اولین بار نیست که نایکی با چنین واکنش منفی عمومی روبرو می شود.
بن سلمان با چین برای سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری توافق کرد

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی یک توافق ۱۰ میلیارد دلاری با چین در حوزه پتروشیمی امضا کرد.
به گزارش رویترز، محمد بن سلمان، روز جمعه ۳ اسفند، علاوه بر امضای این توافق، با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین دیدار و گفتگو کرد و خواستار تلاش دو جانبه برای مبارزه با افراطگرایی و ترور شد.
پیش از این، محمد بن سلمان در سفر به پاکستان و هند به ترتیب وعده های سرمایه گذاری های ۲۰ میلیارد دلاری و ۱۰۰ میلیارد دلاری داده بود.
مشاور پیشین ترامپ از قاضی برای انتشار تصویر جنجالی عذرخواهی کرد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - راجر استون، مشاور دیرین پرزیدنت دونالد ترامپ، روز پنج شنبه به دفعات از قاضی فدرال مسئول رسیدگی به پرونده اتهامات اش، برای به اشتراک گذاشتن عکسی در رسانه های اجتماعی که در آن چهره قاضی در کنار یک هدف نشانه گیری اسلحه دیده می شود، عذرخواهی کرد.
راجر استون به قاضی امی برمن جکسون در واشنگتن گفت: «من هیچ منطق و عذر و بهانه ای نمی آورم. این یک بی فکری احمقانه بوده است. متاسف ام.»
قاضی جکسون پس از شنیدن عذرخواهی راجر استون محدودیت های پیشتر وضع شده بر او، پیش از رسیدگی به اتهامات اش در دادگاه، را شدیدتر کرد. استون متهم است که در سال ۲۰۱۶ با مقام های کارزار انتخاباتی ترامپ از طریق گروه افشاگر «ویکیلیکس» به دنبال ایمیل های به سرقت رفته از هیلاری کلینتون، رقیبت ترامپ، بود. قاضی جکسون به استون دستور داد درباره این پرونده در فضای عمومی حرف نزند.
استون در اینستاگرامش، قاضی جکسون را فردی منصوب پرزیدنت اوباما معرفی کرده بود که اتهامات علیه هیلاری کلینتون در پرونده حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی را رد کرده و پل منافورت، رئیس پیشین کمپین انتخاباتی ترامپ، را پیش از محکومیت محبوس کرده بود. استون از حامیانش خواسته بود در تامین هزینه های حقوقی این پرونده او را یاری دهند.
رئیس جمهوری تایوان با موضع گیری علیه پیشنهاد رئیس جمهوری چین، محبوبیت خود را افزایش داد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - «سای اینگ ون» رئیس جمهوری تایوان، این هفته از قصد خود برای شرکت دوباره در انتخابات خبر داد. به دنبال اظهارات رهبر تایوان علیه سخنان شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین، جایگاه خانم سای در نظرسنجی ها ارتقاء پیدا کرده است.
رئیس جمهوری چین پیشتر گفته بود معتقد است که تایوان و چین به عنوان یک کشور خواهند شد؛ ایده ای که رئیس جمهوری و مردم تایوان با آن موافق نیستند.
رئیس جمهوری تایوان پس از شکست حزب اش در انتخابات محلی در ماه نوامبر از محبوبیتی ۲۴ درصدی در نظرسنجی ها برخوردار بود. او در ماه ژانویه هر چند روز یک بار علیه ایده رهبر چین سخنرانی کرد و محبوبیت اش در ۲۱ ژانویه به ۳۴.۵ درصد رسید.
سای اینگ ون روز چهارشنبه اعلام کرد قصد دارد برای یک دوره چهار ساله دیگر خود را کاندیدا کند.
چین از سال ۱۹۴۰ مدعی حاکمیت بر تایوان بوده و اصرار دارد که دو طرف سرانجام یکپارچه خواهند شد. اکثر تایوانی ها با چنین پیامدی مخالف اند.
پکن اخیرا ایده دو سیستم و یک کشور را به تایوان پیشنهاد داده است. این همان الگویی است که چین در مورد هنگ کنگ در پیش گرفت. اما بیش از هفتاد درصد مردم تایوان خودمختاری یا استقلال قانونی کامل از چین را ترجیح می دهند.
نشست مشورتی اتحاد استراتژیک خاورمیانه با حضور وزیر خارجه آمریکا در واشنگتن برگزار شد

آمریکا میزبان نشستی برای مشورت در مورد ستون های سیاسی و امنیت اتحاد استراتژیک خاورمیانه بود.
در این نشست که روز پنجشنبه ۲ اسفند برگزار شد، مقامات ارشد بحرین، مصر، اردن، کویت، عمان، قطر، عربستان، امارات، آمریکا و شورای همکاری های خلیج فارس شرکت داشتند.
در این نشست راه های افزایش همکاری ها بین کشورهای حاشیه خلیج فارس، اردن، مصر و آمریکا بررسی شد. آمریکا می گوید اتحاد این کشورها دفاعی است و هدف شرکت کنندگان رسیدگی به تهدیدها علیه ثبات منطقه ای، امنیت و رفاه منطقه است.
اداره نیروگاه اتمی بوشهر در سال آینده «با اما و اگر» همراه است

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که نیروگاه اتمی بوشهر در حال حاضر با «مشکلات متعددی» مواجه است و اداره آن در سال آینده «با اما و اگر» همراه خواهد بود.
به گزارش ایسنا، محمد احمدیان گفته است که هزینههای نیروگاه اتمی بوشهر از طریق «درآمدهای حاصل از فروش برق به شبکه سراسری» تامین میشود و در حال حاضر به دلیل قیمت «بسیار پایین» فروش برق در ایران و «افزایش شدید نرخ ارز» با «مشکلات متعدد» مواجه شده است.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که کمکهای دولت هزینههای این نیروگاه را تامین نمیکند و با توجه به «قیمت پایین برق» در سال آینده سازمان انرژی اتمی ایران «قادر به اداره این نیروگاه با شرایط موجود» نخواهد بود و اداره آن «با اما و اگر» همراه خواهد شد.
ساخت نیروگاه اتمی بوشهر پیش انقلاب با طراحی آلمانی آغاز شد، اما پس از انقلاب ۵۷ مدتی متوقف و سپس تکمیل آن به روسیه واگذار شد. این نیروگاه در نهایت پس از ۱۶ سال و در سال ۱۳۹۰ به شبکه سراسری برق ایران وصل شد.
دادگاهی در کنیا صدور حکم درباره ممنوعیت روابط همجنسگرایان را تا ماه مه به تعویق انداخت

بخش انگلیسی صدای آمریکا - حامیان و مخالفان حقوق همجنسگرایان تصمیم دیوان عالی کنیا مبنی بر تعویق سه ماه دوباره بر سر صدور حکم حفظ یا لغو قانون ممنوعیت همجنسگرایی که به دوره مستعمره داری بر می گردد را پذیرفته اند.
صدور این حکم می تواند تصمیمی بالقوه تاریخی برای حقوق همجنسگرایان در آفریقا باشد و قرار بود روز جمعه صادر شود. اما دادگاه می گوید برای تصمیم گیری تا ۲۴ ماه مه به زمان نیاز دارد.
روابط همجنسگرایان در بیش از ۷۰ کشور غیرقانونی است. تقریبا نیمی از این کشورها در آفریقا قرار دارند که در آن جا همجنسگرایی یک تابو و پیگرد قضایی آن شایع است.
در کنیا رابطه با همجنس می تواند تا ۱۴ سال زندان را به همراه داشته باشد. دولت کنیا می گوید در فاصله سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ حدود ۵۳۴ نفر به این دلیل بازداشت شدند.
ابتلا به سرطان در ایران طی ده سال آینده بیش از دو برابر خواهد شد

ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران، گفت که طی ده سال آینده رشد سرطان در ایران بیش از دو برابر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، حریرچی با اشاره به اینکه سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران است، گفت: «افق ۱۰ ساله نشان میدهد که سرطان در ایران رشد خواهد کرد.»
به گفته قائممقام وزارت بهداشت میزان رشد سرطان طی ده سال آینده در دنیا ۶۹ درصد و در ایران ۱۱۵ درصد خواهد بود.
حریرچی خبر داد که در حال حاضر هزینه سرطان برای نظام سلامت بیش از بیماریهای قلبی - عروقی است و بیش از ۲ درصد کل هزینههای سلامت ایران هم به سرطان اختصاص مییابد.
ده پناهجوی مسیحی ایرانی وارد لس آنجلس شدند

حدود ده نفر از ایرانی هایی که پیشتر و به رغم وجود یک برنامه مهاجرتی ویژه برای اقلیت های مذهبی، درخواست پناهندگی آنها از آمریکا رد شده بود، عاقبت وارد لس آنجلس در آمریکا شدند.
به نوشته لس آنجلس تایمز، وکلای این افراد گفتند که در پروندههای آنها تجدید نظر شده است.کیت میر، یکی از وکلای «پروژه کمک به آوارگان بین المللی» گفت این افراد، هفته گذشته وارد لس آنجلس شدند.
وکیل این افراد در حالی گفته که پناهندگی این افرد فوریه سال گذشته رد شده بود که وزارت خارجه آمریکا می گوید رد درخواستهای پناهندگی افرد تحت این برنامه مهاجرتی مذهبی از اواخر ۲۰۱۶، یعنی در دولت باراک اوباما، صورت گرفت و افزایش رد درخواست های پناهندگی با دستور اجرایی پرزیدنت ترامپ در مورد محدود کردن مهاجرت به آمریکا، ارتباط ندارد.
در مجموع، درخواست پذیرش ۸۷ متقاضی ایرانی رد شد. دولت آمریکا در زمان رد درخواست آنها دلیلی برای این تصمیم خود اعلام نکرد و گفت این موضوع به اختیار خودش است اما خانواده متقاضیان در آمریکا، سال گذشته میلادی یک شکایت گروهی در یک دادگاه در ایالت کالیفرنیا طرح کردند و در ماه ژوئیه گذشته، یک قاضی رای داد که دولت آمریکا باید دلیل رد درخواست پناهندگی این افراد را اعلام کند که برای متقاضیان امکان طرح درخواست تجدید نظر را فراهم کرد. پس از آن، اداره فدرال خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا، دوباره به پرونده آنها رسیدگی کرد.
به گزارش لس آنجلس تایمز، طبق برنامه مهاجرتی ویژه برای اقلیت های مذهبی، ۳۶ هزار ایرانی که بسیاری از آنها مسیحیان ارمنی هستند، به آمریکا آمده اند. گروه های دیگر مذهبی که از ایران آمده اند، یهودیان، زرتشتیان، بهاییان و مندایی ها هستند.
به نوشته لس آنجلس تایمز، وزارت خارجه آمریکا در عین حال افزوده است که دولت «همچنان به حمایت از مردم ایران متعهد است.»
وزارت خارجه آمریکا به لس آنجلس تایمز گفته است نمی تواند در خصوص پرونده های خاص رد درخواست های پناهندگی نظر دهد.
به گفته کیت میر، افراد بسیاری هنوز در وین (اتریش) در انتظار حل پرونده هایشان هستند و از خانواده های خود در آمریکا دور هستند و نگرانند که در صورت بازگشت به ایران، تحت آزار و اذیت قرار بگیرند.
دو خواهر عربستانی در هنگکنگ خواستار دریافت پناهندگی شدند

دو خواهر اهل عربستان سعودی در هنگکنگ خواستار دریافت پناهندگی شدهاند. پلیس هنگکنگ مشغول بررسی درخواست این دو خواهر هجده و بیست ساله است.
این دو خواهر گفتهاند که خواستار دریافت پناهندگی در کشوری هستند که «حقوق زنان» در آن رعایت شود.
این دو تبعه عربستان سعودی در مسیر استرالیا بودند که از سوی ماموران سعودی متوقف شدند؛ اما در نهایت موفق شدند خود را به بخش تحت کنترل چین در هنگکنگ برسانند.
ماه گذشته هم رهف محمد القنون، دختر هجده ساله اهل عربستان سعودی در حال تلاش برای رفتن به استرالیا در فرودگاه تایلند درخواست پناهندگی کرد. او در نهایت به کانادا رفت.
استقبال نیروهای دموکراتیک سوریه از تصمیم آمریکا برای حفظ ۲۰۰ نظامی در سوریه

نیروهای تحت رهبر کردها در سوریه، از تصمیم کاخ سفید که اعلام کرده است همه نیروهای آمریکایی از سوریه خارج نخواهند شد و ۲۰۰ نفر از آنها در سوریه باقی می مانند، استقبال کردند.
به گزارش رویترز، نیروهای تحت رهبری کردهای سوریه همچنین می گویند کار تخلیه هزاران نفر از غیرنظامیان ساکن در آخرین منطقه تحت کنترل داعش، روز جمعه ۳ اسفند تکمیل شد.
روستای باغوز در شرق سوریه آخرین منطقه تحت کنترل داعش است و بر اساس برآوردهای پیشین «نیروهای دموکراتیک سوریه» ۲۰هزار غیرنظامی از آن طی هفته های اخیر خارج شده اند.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا راهی کلمبیا میشود

الیوت آبرامز نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا قرار است راهی کلمبیا شده تا در «کاکوتا» بر تحویل کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا نظارت کند. خوان گوایدو رئیس جمهوری موقت و مشروع ونزوئلا پیشتر و در اولین فرمان رسمی خود، اجازه داده کمکها وارد خاک ونزوئلا شوند.
کیمبرلی برایر، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی روز جمعه سوم اسفند در پیامی در توئیتر ضمن اعلام این خبر، از رئیس جمهوری کلمبیا بابت همکاریاش تشکر کرد.
آمریکا مشغول همکاری با برزیل و کلمبیا است تا کمکهای بشردوستانهای که فرستاده به دست مردم ونزوئلا برسد. نظامیان وفادار به نیکلاس مادورو، مرزهای زمینی ونزوئلا با کلمبیا و برزیل را مسدود کردهاند.
حضور پرزیدنت ترامپ و بانوی اول ملانیا در مراسم گرامیداشت تاریخ سیاهپوستان آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، و ملانیا ترامپ بانوی اول، شامگاه پنجشنبه دوم اسفند در کاخ سفید میزبان مراسمی برای گرامیداشت آمریکاییهای آفریقاییتبار بودند. ملانیا ترامپ تصاویری از این مراسم را در توئیتر خود منتشر کرده است.
در جریان «ماه سابقه تاریخی آمریکاییهای آفریقاییتبار» مراسم مختلفی برای گرامیداشت و بررسی تاریخ و فرهنگ آفریقاییتباران برگزار میشود. این ماه هر ساله و در فوریه برگزار شده و مراسمی است که نه فقط در ایالات متحده آمریکا، که در کانادا، ایرلند، هلند، و بریتانیا هم برگزار میشود.
جان بولتون پیشاپیش دیدار سران کره شمالی و آمریکا به کره جنوبی میرود

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید قرار است پیشاپیش دیدار هفته آینده کیم جونگ اون و پرزیدنت ترامپ راهی کره جنوبی شود.
طبق گزارشی خبری که روز جمعه سوم اسفند از شبکه تلویزیونی سیانان پخش شد، مذاکرات آقای بولتون در راستای دسترسی به اهدافی است که قرار است در جریان مذاکرات هانوی در ویتنام و بین کره شمالی و ایالات متحده بحث و بررسی شود.
پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون قرار است هشتم و نهم اسفند در ویتنام برای بار دوم دیدار کنند. این دو برای نخستین بار ۲۲ خرداد سال جاری در سنگاپور دیدار کردند.
زلزلهای ۷.۵ ریشتری اکوادور را لرزاند

بامداد امروز به وقت محلی یک زلزله ۷.۵ ریشتری، ناحیهای در اکوادور و در نزدیکی مرز این کشور با پرو لرزاند.
مرکز این زلزله در شهری در نزدیکی مرز اکوادور و پرو بوده است. هنوز گزارشی از تلفات یا خسارتهای احتمالی گسترده ناشی از این زلزله مخابره نشده است.
اکوادور در سال ۲۰۱۶ شاهد زلزلهای ۷.۸ ریشتری بود که بیشتر از ۷۰۰ کشته بر جای گذاشت.
قاضی آمریکایی با درخواست تعویق زمان زندان وکیل پیشین ترامپ موافقت کرد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - قاضی آمریکایی با درخواست مایکل کوئن، وکیل شخصی پیشین پرزیدنت ترامپ، مبنی بر دو ماه تاخیر در آغاز دوره زندان او موافقت کرده است.
کوئن ۵۲ ساله باید برای شروع یک دوره محکومیت سه ساله، به دلیل کلاهبرداری، فرار مالیاتی، پرداخت های غیرقانونی انتخاباتی و دروغگویی به کنگره، خود را ۶ ماه مارس به زندان معرفی می کرد.
یکی از وکلای کوئن در نامه ای به قاضی ویلیام پاولی درخواست کرده بود که تاریخ شروع زندان او تا ششم ماه مه به تعویق بیافتد تا موکل اش بتواند پیامدهای جراحی شانه اش را پشت سر گذاشته و برای حضور در جلسه ای در کنگره آماده شود.
قاضی پاولی با این درخواست موافقت کرده است.
کوئن قرار است ۲۸ فوریه برای ادای توضیحات در یک جلسه غیرعلنی در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان حاضر شود. کمیته اطلاعات مجلس سنا هم برای او احضاریه فرستاده است.
جلسه علنی کمیته ناظر بر امور دولتی در مجلس نمایندگان آمریکا با حضور کوئن پس از ادعای او مبنی بر دریافت تهدیدهایی شخصی و خانوادگی از سوی دونالد ترامپ و رودی جولیانی، وکیل ترامپ، لغو شد. کاخ سفید این ادعا را رد کرد.
قرار بازداشت شهروند آمریکایی زندانی در روسیه تا سه ماه دیگر تمدید شد

سرویس امنیتی فدرال روسیه قرار بازداشت پل ویلان، شهروند آمریکایی بازداشت شده در روسیه را تا سه ماه دیگر تمدید کرده است.
خبرگزاری رویترز امروز جمعه سوم اسفندماه به نقل از اینترفکس این خبر را اعلام کرد. وکیل پل ویلان گفته است که تحقیقات تا
گزارش داد که تحقیقات درباره اتهامهای ویلان تا ۲۸ می (۷ خرداد) ادامه خواهد داشت.
پل ویلان ۴۸ ساله و یک نظامی بازنشسته است که روسیه او را از هفتم دی ماه به اتهام جاسوسی دستگیر کرده است.
پیشتر وکیل ویلان ضمن رد اتهامها، گفته بود که موکلش به دلیل در اختیار داشتن یک فلشدرایو حاوی اطلاعات سری بازداشت شده است. اوتصور میکرده این فلشدرایوحاوی اطلاعاتی درباره مسایل فرهنگی است.
یک خبرگزاری روسی پیش از این مدعی شده بود که این فلشدرایو حاوی نام تمام کارکنان سرویس مخفی روسیه بوده است.
فیفا باشگاه فوتبال چلسی را جریمه کرد

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، در حکمی باشگاه فوتبال چلسی انگلستان را از فعالیت در دو پنجره نقل و انتقالات آتی محروم کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این محرومیت به دلیل تخلف باشگاه چلسی در امضای قرارداد با بازیکنان زیر ۱۸ سال به محرومیت از فعالیت در دو پنجره آتی نقل و انتقالات (تابستان ۲۰۱۹ و ژانویه ۲۰۲۰) و ۶۰۰ هزار دلار جریمه نقدی محکوم کرد.
دلیل این محرومیت تخلفهای باشگاه چلسی در امضای قرارداد با ۲۹ بازیکن زیر ۱۸ سال است. چلسی این امکان را دارد که به حکم صادر شده اعتراض کند.
فیفا همچنین اعلام کرده است که چلسی با باشگاههای دیگر توافقهایی انجام داده که به آنها اجازه دخالت در مسایل مربوط به نقل و انتقال بازیکنها را میداده است.
اتحادیه فوتبال انگلستان نیز ۵۱۰ هزار دلار جریمه شده و فرصتی شش ماهه به این نهاد داده شده تا نگرانیهای فیفا درباره نقل و انتقالهای بینالمللی و همچنین نخستین قراردادهای حرفهای بازیکنان زیر ۱۸ سال را رفع کند.
نمایندگان حزب حاکم ایتالیا به دنبال محدود کردن شرکت هوآوی هستند

گروهی از قانونگذاران ایتالیایی ائتلافی ایجاد کردهاند که هدف آن ممنوعیت شرکت چینی هوآوی از فراهم کردن تکنولوژی 5G در این کشور است.
رویترز امروز جمعه سوم اسفند ماه به نقل از روزنامه المساجرو گزارش کرد که نمایندگانی از حزب لیگا به دنبال آن هستند که دولت ایتالیا مانع حضور هوآی در این کشور شود.
هوآی در حال حاضر یکی از بزرگترین شرکتهای فراهمکننده تکنولوژیهای ارتباطی در ایتالیا است.
هوآوی در حال حاضر به دلیل ارتباطات احتمالی خود با دولت چین، مورد سوظن قرار دارد و این احتمال میرود که پکن از تکنولوژی این شرکت برای جاسوسی استفاده میکند. شرکت هوآوی این اتهامها را رد میکند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه گفته بود که آمریکا نمیتواند با کشورهایی که از سیستمهای شرکت هوآوی استفاده میکنند، به دلایل امنیتی نمیتواند شراکت داشته باشد یا اطلاعات خود را با آنها تقسیم کند.
گوایدو نخستین دستور ریاستجمهوری خود را صادر کرد

خوان گوایدو، رئیس جمهوری موقت ونزوئلا، نخستین دستور ریاستجمهوری خود را صادر کرد.
تصویر این دستور گوایدو در صفحه توئیتر او منتشر شده است. شماره این دستور «۰۰۱» است و براساس آن اجازه تحویل کمکهای انساندوستانه به ونزوئلا داده شده است.
پیشتر نیکلاس مادورو ضمن اعلام مخالفت با دریافت کمکهای انساندوستانه، مرز ونزوئلا با کلمبیا را بسته بود. اما گوایدو اعلام کرده بود که برای تحویل گرفتن این کمکها به مرز کلمبیا خواهد رفت.
گوایدو که رئیس پارلمان ونزوئلا است، زمستان سال جاری با اعلام نامشروع بودن دولت مادورو، خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد. ایالات متحده آمریکا نخستین کشوری بود که او را به رسمیت شناخت. اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین هم از گوایدو حمایت کردهاند.
ترکیه ۲۹۵ نظامی را به اتهام ارتباط با گولن بازداشت کرد

دولت ترکیه ۲۹۵ نفر از نیروهای نظامی این کشور را به اتهام ارتباط با فتحالله گولن بازداشت کرده است.
خبرگزاری رویترز امروز جمعه سوم اسفند ماه گزارش داد که در میان این افراد سه سرهنگ، هشت سرگرد و ۱۰ ستوان حضور دارند.
بازداشت این نظامیان بامداد روز جمعه به وقت محلی اتفاق افتاده است.
ترکیه تابستان سال ۹۵ شاهد کودتایی علیه دولت رجب طیب اردوغان بود که شکست خورد. در این کودتا نزدیک به ۲۵۰ تن کشته شدند، بیش از ۷۷ هزار نفر در انتظار صدور حکم هستند و نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر هم از کار برکنار شدهاند.
دولت ترکیه فتحالله گولن را به طراحی و دست داشتن در این کودتا متهم میکند و بارها از دولت ایالات متحده خواسته است او را به ترکیه بازگرداند.
گروه ویژه اقدام مالی فرصت ایران را برای چهار ماه دیگر تمدید کرد

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اعلام کرد به ایران تا ۴ ماه دیگر (ماه ژوئن) فرصت میدهد تا قوانین لازم برای برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تصویب کند.
این گروه در جلسه امروز جمعه سوم اسفند ماه خود، بار دیگر فرصت ایران را تمدید کرده است. این چندمین بار است که این گروه چنین مهلتی به ایران میدهد.
مارشال بیلینگزلی رئیس دورهای گروه ویژه اقدام مالی و معاون وزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرده است که اگر در این فرصت ایران قوانین لازم را تصویب نکند، به طور خودکار اقدامهایی علیه ایران انجام خواهد شد.
مجلس ایران پیشتر لایحه پالرمو را تصویب کرد، اما پس از آنکه شورای نگهبان آن را رد کرد، این لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است. این مجمع هنوز نتوانسته در اینباره تصمیمگیری کند.
مایک پمپئو با دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار کرد

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در نیویورک با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، این دیدار روز پنجشنبه دوم اسفند ماه و در شهر نیویورک برگزار شد. دو طرف در این دیدار پیرامون بحران ونزوئلا با یکدیگر گفتوگو کردند.
از جمله مسائل دیگری که در ملاقات میان وزیر خارجه ایالات متحده و دبیرکل سازمان ملل متحد مطرح شد، جنگ یمن بود. هر دو طرف در ملاقات خود بر اهمیت خروج نیروهای درگیر در جنگ یمن از بندر حدیده تاکید کردند.