حزب اسلام گرای ميانه روی النهضه، پس از کسب ۴۰ درصد از کرسی های مجلس جديد موسسان در تونس، برای تشکيل دولت ائتلافی در آن کشور با احزاب رقيب سکولار، وارد گفتگو شده است.
به رغم عوام فريبی های تبليغ شده مبنی بر فراگير بودن حزب النهضه، اين نگرانی وجود دارد که حقوق زنان در تونس پايمال شود و سياست های سکولار اين کشور غرب گرا، به عکس خود بدل شود.
سواد عبدالرحيم، برازنده، خوش زبان و بدون حجاب است. او تصوير ملايم تری از حزب النهضه را منعکس می کند. پيروزی اين حزب در انتخابات تاريخی مجلس جديد موسسان، او را در جايگاه مهمی در سياست تونس قرار داده است. اين اولين باريست که اين دارو ساز ۴۷ ساله و مادر دو فرزند، وارد سياست شده است.
سواد عبدالرحيم می گويد: وقتی من اين بيم و وحشت را در ميان مردم ديدم که به النهضه به عنوان يک حزب عقب افتاده و بدون انعطاف نگاه می کردند، تصميم گرفتم به اين حزب بپيوندم و با اين گونه برداشت های غلط، مقابله کنم.
راشد غنوشی، رهبر النهضه، فراگيری اين حزب را تبليغ می کند و ترکيه را الگوی کشور خود توصيف می کند. دختر وی، يسرا غنوشی می گويد: مذهب سياست های النهضه را تعيين نمی کند. ما معتقديم اين ارزش های اخلاقی که الهام بخش ما هستند، ارزش های جهانشمولند و ما معتقديم وجوه مشترک بسياری بين ما و احزاب سکولار تونس وجود دارد.
اما، برخی نگران ظهور افراط گرايی اسلامی هستند. در سال جاری، معترضين اسلام گرا که به پخش دو فيلم سينمايی اعتراض داشتند، با پليس درگير شدند. در ليبی، کشور همسايه، اجرای قوانين شريعت و پيروی از اسلام سياسی زمينه های بيشتری يافته است.
خديجه شريف، فعال حقوق زنان می گويد: مبارزه بعدی بر سر کسب حقوق بيشتر برای زنان است. فکر نمی کنم، النهضه آنطوری که تبليغ می کند برای حقوق زنان مبارزه کند، مثل حق زنان در نپوشيدن حجاب؛ البته فکر هم نمی کنم اين حزب بتواند حقوقی که تا کنون زنان به دست آورده اند را پايمال کند.
در همين حال، سواد عبدالرحيم بر اين باور است که احزاب سياسی در تونس بيش از اندازه سکولارند و می گويد: آن ها آزادی کامل برای زن می خواهند که برای ما طبيعی نيست. مثل آزادی جنسی. آزادی در ازدواج. آزادی برای بچه دار شدن خارج از روابط زناشويی.
اما، سواد می گويد زنان بايد در محيط کار از حقوق مساوی برخوردار باشند و مشاغل دولتی مهم در اختيارشان قرار گيرد.