تونس کشوری که موج بهار عربی از آن آغاز شد، برای انتخابات ریاست جمهوری در روز یکشنبه آماده میشود.
این سومین انتخابات بعد از سقوط «زین العابدین بنعلی» در سال ۲۰۱۱ است. این انتخابات زودهنگام بعد از مرگ «باجی قائد سبسی» رئیس جمهوری پیشین این کشور در شمال آفریفا برگزار می شود. قائد سبسی توانسته بود با ائتلاف با اسلامگرایان، طرفداران حفظ نظام سکولار تونس را با خود همراه کند.
در سال ۲۰۱۱ اعتراضات در تونس با خودسوزی و مرگ یک دستفروش آغاز شد و در نهایت به جنبش «بهار عربی» معروف شد که اعتراضات در برخی دیگر کشورهای خاورمیانه و شمال خاورمیانه را موجب شد. با این حال برعکس سوریه و یمن، شاید تونس تنها کشور بود که بعد از بهار عربی، در گذار از نظام تکحزبی اقتدارگرا به یک نظام دموکراتیک موفق شد.
در انتخابات تونس ۲۶ نامزد حضور دارند که دو نفر آنها زن هستند. از چهره های معروف می شود به «یوسف شاهد» نخست وزیر فعلی اشاره کرد. او عضو حزب «حرکت ندای تونس» بود اما به دلیل اختلاف با پسر «سبسی» رئیس جمهوری پیشین، از این حزب اخراج شد.
نامزد اسلامگرایان «عبدالفتاح مروو» است که از بنیانگذاران حزب اسلامی «نهضت» بوده و بعد از «راشد غنوشی» چهره سرشناس اسلامگرایان است. او به میانهرویی در اسلامگرایان مشهور است و از ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان حمایت کرده است.
«قیس سعید» استاد دانشگاه تونس جزو نامزدهای محافظهکار این انتخابات محسوب میشود.
از «نبیل قروی» سرمایه دار تونسی هم به عنوان یکی از رقبای اصلی نام می برند. او که به واسطه شبکه تلویزیونی «نسمه» مشهور شده، در آستانه انتخابات به اتهام پولشویی دستگیر شد اما کمیسیون انتخابات تونس اجازه نامزدی به او داد. برخی او را «برلوسکونی تونس» مینامند.
محمد عبو از فعالان مدافع حقوق بشر، مهدی جمعه نخست وزیر سابق، عبدالکریم زبیدی وزیر دفاع تونس و عبیر موسی از مقامات رژیم سابق تونس از جمله دیگر نامزدها هستند.
عبیر موسی زن است و موقعیت بهتری نسبت به «سلمی الومی» دیگر نامزد زن دارد. خانم موسی وکیل و موسس حزبی به نام «دستوریهای آزاد» است.