تونس در هفتمین سالگرد سرنگونی زین العابدین بن علی رئیس جمهوری وقت آن کشور که سرآغاز تحولات سیاسی در کشورهای عرب خاورمیانه و شمال آفریقا بود، شاهد یک رشته از تظاهرات مردمی است. واکنش دولت جایگزین دیکتاتور سابق، بازداشت معترضان است طوری که صدها نفر در یک هفته اخیر بازداشت شدند.
وزارت کشور تونس اعلام کرد به حدود هزار نفر رسیده است. این وزارت خانه مدعی شده حدود چهارصد بازداشت شده، به جرم سرقت، غارت، آتش سوزی و انسداد خیابان ها دستگیر شده اند.
محرک تظاهرات مردمی در یک هفته اخیر در تونس، اقدام دولت در افزایش مالیات ها ست، که در راستای سیاست های انقباضی و کاهش هزینه های عمومی انجام شده است.
اما این کار قیمت کالاها و خدمات را افزایش داده و تونسی ها نیز می گویند، در هفت سالی که از «انقلاب» و سقوط دیکتاتوری زین العابدین بن علی می گذرد، چیز زیادی تغییر نکرده است.
حمّه الهمامي، رهبر جبهه مردمی تونس گفت: «مبارزه برای دستیابی به اهداف اقتصادی و اجتماعی انقلاب ادامه دارد. ائتلاف حاکم در حال نابود کردن کشور و مردم است. این مردم برای رسیدن به آزادی و عزت به گزینه های جدید اقتصادی و اجتماعی و یک جهت گیری نو سیاسی نیاز دارند.»
تا به حال یک نفر در تظاهرات مردمی در تونس کشته، و ۷۰۰ نفر بازداشت شده اند.
صنعت جهانگردی تونس به دلیل اشاعه تروریسم به اندازه قبل درآمد زا نیست و محمد قائد السیسی رئیس جمهوری ۹۲ ساله آن کشور نیز معتقد است که رسانه های خارجی در مورد اوضاع اقتصادی تونس «مبالغه» و سیاه نمایی می کنند.
محمد قائد السبسی، رئیس جمهوری تونس گفت: «باید بگوئیم که جوانان زیربنای انقلاب اند. اما حال بسیاری از همین افراد چند سال است که بیکارند و می گویند دولت در این خصوص کاری نکرده است. ما ۶۲۰ هزار نفر بیکار داریم، که ۲۵۰ هزار نفرشان تحصیلات عالی دارند. انشاالله امسال بر مسئله جوانان تمرکز خواهیم کرد.»
هفت سال پیش خود سوزی دست فروش تونسی بنام محمد بو عزیزی به تظاهرات گسترده در آن کشور و فرار زین العابدین بن علی رئیس جمهوری وقت و همسرش لیلا طرابلسی به ریاض منجر شد.
این تحولات سریع که به «بهار عربی» معروف شد، با سرایت به تعدادی از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به انقلاب در مصر و لیبی و سقوط رهبران وقت آن کشورها، و جنگ داخلی در یمن و سوریه منجر شده است.