«روزن بار» ستاره ۶۵ ساله نمایش هفتگی «روزن» که بر مشکلات زندگی یک خانواده کارگری در ایالت «ایلینوی» تمرکز میدهد، در نخستین اپیزود فصل جدید از رای شخصیت نمایشی خود به دونالد ترامپ دفاع میکند و میگوید امیدوار است سیاستهای او به گسترش فرصتهای شغلی در صنایع کشور منجر شود. این اظهارات او با استقبال رئیس جمهوری آمریکا مواجه شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه طی سخنرانی در اوهایو گفت شخصا به روزن بار، خالق سریال روزن که مثل شخصیت تلویزیونیاش، هوادار اوست، تلفن زد و شمار کثیر تماشاگران این سریال را، که بعد از ۲۰ سال به شبکه ای بی سی بازگشته است، ستود.
پرزیدنت ترامپ به هواداران خود در اوهایو گفت این سریال «در باره ما» است و با اشاره خودش و آنها را در یک دایره قرار داد.
خبر تلفن ترامپ به روزن را یک منبع در کاخ سفید روز چهارشنبه در اختیار رسانه ها قرار داد و گفت رئیس جمهوری آمریکا از موفقیت این سریال، مسرت و شگفتی ابراز کرد.
«نیلسون»، موسسه سنجش تماشاگران برنامههای تلویزیونی، اعلام کرد که تماشاگران نیمساعت اول سریال روزن، 18 میلیون و تماشاگران نیمساعت دوم، به 18.2 میلیون نفر رسید.
نشریه فرهنگی و تفسیری اسلیت (به انگلیسی: Slate) مینویسد بازگشت سریالهای قدیمی، وقتی خوب است که سازندگان آن حرف تازهای برای گفتن داشته باشند، و این درباره سریال روزن صدق میکند و استقبال تماشاگران نشان میدهد که آمریکا هم با این نظر موافق است.
در میان برنامههای تفریحی وخبری شبکههای تلویزیونی آمریکا، که معمولا دلمشغولیهای طبقات تحصیلکرده و نسبتا مرفه ساکن ایالات سواحل دو اقیانوس را بازتاب میدهند، سریال «روزن» از نظر نمایندگی خانوادههای کارگری ایالات مرکزی بی همتاست.
در محور این سریال، که به صورت زنده در مقابل تماشاگر ضبط میشود، روزن کانر و شوهرش «دن کانر» با بازی «جان گودمن» هنرمند ۶۵ ساله، قرار دارند. چهار فرزند آنها حالا بزرگسال شدهاند و بعضی با مشکلات تازه، و فرزندان خود، به خانه پدری بازگشتهاند.
در اپیزود نهائی فصل نهم، «روزن» برای مرگ شوهرش در اثر حمله قلبی، عزادار بود و همه آنچه در ۹ سال گذشته رفته بود، را «فانتزی» توصیف میکرد. دوره جدید، با برخاستن روزن و شوهرش در بستر آغاز میشود و نخستین شوخی آنها، در باره مرگ دن کانر است. او میگوید: «چرا همه خیال میکنند من مردهام؟»
روزنامه نیویورک تایمز مینویسد روزن، بیست سال پیش، به هیچکدام از چهرههای تلویزیونی دیگر شباهت نداشت، و دوره جدید سریال هم با حمایت زن و شوهر محوری از دونالد ترامپ، همچنان متفاوت و بحثانگیز است.
روزن بار که در هاوائی زندگی میکند، در مصاحبه با نیویورک تایمز میگوید بعد از ۲۰ سال به این نقش برگشته به این دلیل که شرایط کاری، مناسب شده، و به خصوص دیگر مجبور نیست نقش تهیهکنندگی را بر عهده داشته باشد. تهیهکننده جدید، بازیگر «سارا گیلبرت» است که نقش یکی از دختران «روزن» را بازی میکند.
روزن میگوید حالا سالمندتر است، عاقلتر است، و یائسگی را با موفقیت پشت سر گذاشته و نوه دارد. او میافزاید داستانهای سریال در باره همه چیزهای مربوط به کشور است، از مشکل داروهای مخدر گرفته تا دلیل گرایش طبقه کارگر به دانالد ترامپ.
در بخشی از نخستین اپیزود، خاله جکی، با بازی «لاری متکاف» که با کلاه بافتنی صورتیرنگ، نماد زنان ضد ترامپ، ظاهر میشود، با روزن در باره رای دادن به ترامپ به بحث میپردازد.
نخستین اپیزودها، موضوعهای روز آمریکا را مرور میکند: از بحث در باره انتخاب دانالد ترامپ گرفته، تا مشکل گرانی دارو در نظام جدید بیمههای بهداشتی. دن کانر به همسرش میگوید در نظام جدید، نصف داروهای لازم را به دو برابر قیمت سابق به او دادند. او و همسرش به ناچار به تقسیم قرصهای مخصوص سالمندان میپردازند: قرص قلب، قرص خون، قرص اعصاب و قرص درد.
یکی از خطهای داستانی فصل جدید، تلاش دختر بزرگ آنهاست که در ۴۵ سالگی میخواهد از یک زن نازا ۵۰ هزار دلار بگیرد و نطفه شوهر او را در رحم خود پرورش بدهد، موضوعی که روزن و شوهرش به شدت با آن مخالف هستند. موضوع دیگر، علاقه نوه خردسال آنها به پوشیدن لباس دخترانه است و مشکلاتی که در مدرسه برای او پیش میآید.
روزن بار که در دهه ۱۹۹۰ یکی از پولسازترین چهرههای تلویزیونی آمریکا بود، هفته گذشته در مصاحبه با مجله پرتیراژ «پیپل» (به انگلیسی: People) گفت هر چند به جدائی حریمهای خصوصی و عمومی اعتقاد دارد، اما از اینکه حمایت شخصی خود را از ترامپ ابراز کند، ابائی ندارد.
این مجله یادآور میشود که روزن طی ۳۵ سال کار در تلویزیون، مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته. روزن میگوید، احساس میکند که در ۶۵ سالگی به مراتب باهوشتر از گذشته است ولی افسوسی نسبت به گذشته ندارد.
بازگشت سریال «روزن» بعد از 20 سال، همزمان است با موج تازه بازگشت چندین سریال قدیمی و محبوب دیگر، از جمله سریال «ویل و گریس» (به انگلیسی: Will & Grace) در شبکه «ان بی سی»، اما نخستین اپیزود دوره جدید سریال «ویل و گریس» که قهرمانان آن، یک زن و مرد مرفه و تحصیلکرده نیویورکی با گرایشهای غیرمتعارف جنسی هستند، فقط ۱۰.۲ میلیون خانوار تماشاگر داشت.
لنا ویلسون، نویسنده نشریه «اسلیت» مینویسد احتمال دارد آمریکائیها با استقبال از «روزن» یک بار دیگر به جناح راست رای اعتماد داده باشند.