لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۰:۴۶

پرزیدنت ترامپ: آمریکا از کشورهای دیگر می‌خواهد به آزار و تعقیب افراد بر مبنای گرایش‌های دینی آنها پایان دهند


پرزیدنت ترامپ در کنار آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد
پرزیدنت ترامپ در کنار آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در جریان یک سخنرانی در سازمان ملل گفت که ایالات متحده آمریکا با صدایی واحد از ملل جهان می‌خواهد به آزار و تعقیب افراد بر مبنای باورها و گرایش‌های دینی آنها پایان دهند، ارتکاب جرائم علیه باورمندان را متوقف کنند، و زندانیان عقیدتی را آزاد کنند.

پرزیدنت ترامپ روز دوشنبه یکم مهر ماه طی سخنرانی در مراسم فراخوان جهانی برای آزادی ادیان همچنین گفت که ۸۰ درصد از جمعیت جهان در کشورهایی هستند که در آنها آزادی‌های مذهبی یا سرکوب می‌شود، یا کم است، و یا اصلا وجود ندارد.

او افزود که مومنان و باورمندان، تنها به خاطر مومن بودن، به دست دولت‌های خودشان سرکوب، شکنجه، و کشته می‌شوند.

پرزیدنت ترامپ گفت که هر روز ۱۱ مسیحی فقط به خاطر پیروی از دیانت عیسی مسیح کشته می‌شوند.

پرزیدنت ترامپ اعلام کرد ایالات متحده مبلغ ۲۵ میلیون دلار دیگر را به بودجه فعالیت‌های آزادی ادیان اضافه می‌کند. رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین تاکید کرد که دولت او بر آزادی مذهبی و مشکلات آنها متمرکز بوده است و برای آزاد کردن گروگان‌هایی مانند کشیش اندرو برانسون تلاش می‌کند.

پرزیدنت ترامپ افزود: «ایالات متحده روی این اصل پایه‌گذاری شده که حقوق‌ ما خدادادی است و این حقوق را دولت نمی‌دهد.»

او از تمامی کشورهای جهان خواست به سرکوب آزادی‌های مذهبی پایان داده و اجازه دهند مومنان و پیروان همه ادیان آزادانه مناسک مذهبی‌شان را به جا آورند.

اشاره مایک پنس به ایران

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، پیش از معرفی پرزیدنت ترامپ برای سخنرانی گفت: «ما در حالی این جا در مقر سازمان ملل گرد هم آمده‌ایم که بیش از ۸۰ درصد مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که آزادی دینی‌شان تهدید یا نقض می‌شود.»

معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت: «رژیم حاکم در ایران با شقاوت مسیحیان، سنیان، بهاییان، و یهودیان را سرکوب می‌کند. در عراق، شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران مسیحیان و ایزدیان، همان‌هایی که جمعیت‌شان در عملیات نسل‌کشی اخیر داعش تقریبا از بین رفته بود، را می‌هراسانند.»

ایالات متحده همواره از بزرگترین حامیان آزادی‌های مذهبی در جهان بوده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه ۳۱ خرداد در سخنانی در وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت پرزیدنت ترامپ آزادی را در سیاست خارجی خود در اولویت قرار داده است.

«سم براون بک» نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذهب در جهان نیز که پس از آقای پمپئو سخنرانی می‌کرد گفت، آمریکا به تنهایی نمی‌تواند آزادی مذهبی را تضمین کند، بلکه همه باید سهم داشته باشند.

وزارت خارجه ایالات متحده، بر اساس یک قانون مصوب سال ۱۹۹۸، هر سال گزارش جامعی از وضعیت آزادی مذهبی در کشورهای مختلف جهان تهیه و به نمایندگان کنگره ارائه می‌کند.

بخش مربوط به ایران در جدیدترین گزارش، که آخر خرداد منتشر شد، ۳۰ صفحه است.

اقلیت های دینی در ایران با نقض حقوق بشر و نابرابری مواجه هستند. به طوری که در بخشی از گزارش وضعیت حقوق بشر جهان در سال ۲۰۱۸ که از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، به نقض حقوق بشر در ایران نیز اشاره شده است.

ایالات متحده بارها سرکوب پیروان اقلیت‌های دینی و مذهبی از جمله بهائیان، دراویش، نوکیشان مسیحی، و حتی مسلمانان سنی‌مذهب توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG