لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۱

پرزیدنت ترامپ و ولادیمیر پوتین درباره ایران، سوریه و عربستان سعودی گفتگو کردند


پرزیدنت ترامپ و ولادیمیر پوتین در مراسم گرامیداشت پایان جنگ جهانی اول در فرانسه
پرزیدنت ترامپ و ولادیمیر پوتین در مراسم گرامیداشت پایان جنگ جهانی اول در فرانسه

گزارش ها حاکی از آن است که پرزیدنت ترامپ و ولادیمیر پوتین، همتای روسی او، در جریان ناهار در کاخ الیزه در پاریس در مورد «ایران، سوریه و عربستان سعودی» گفتگو کرده‌اند.

سارا هاکبی سندرز، سخنگوی کاخ سفید، نیز گفت که دو رهبر در ناهار روز یکشنبه ۲۰ آبان در مورد پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد (موسوم به آی ان اف) نیز مذاکره کرده‌اند.

ماه پیش، پرزیدنت ترامپ گفت که تصمیم گرفته است به دلیل تخطی روسیه از قرارداد آی ان اف از این پیمان خارج شود.

هدف از پیمان آی ان اف که سه دهه پیش بین آمریکا و شوروی سابق منعقد شد، از بین بردن خطر موشک‌های اتمی میان برد بود، اما سه هفته پیش رئیس جمهوری آمریکا گفت که کرملین به اشکال گوناگون از این قرارداد پیروی نکرده است.

او گفت: «روسیه از قرارداد تخطی کرده است. سالها است که این کار را کرده‌اند، و نمی‌دانم چرا پرزیدنت اوباما با آنها مذاکره نکرد یا از قرارداد خارج نشد. به آنها اجازه تخطی از یک قرارداد اتمی را نمی‌دهیم و نمی‌گذاریم اسلحه‌ای را تولید کنند که ما اجازه تولید آن را نداریم. بنابراین، آمریکا از این قرارداد خارج می‌شود.»

سه روز بعد، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید که به منظور گفتگو با مقام های روسیه در همین خصوص به مسکو سفر کرده بود، در کنفرانس خبری در آن شهر گفت که استدلال دیگر آمریکا برای خروج از قرارداد دوجانبه آی ان اف این است که ادامه حضور در آن توان واشنگتن برای مقابله با اقدامات موشکی ایران، چین و کره شمالی را به شدت محدود کرده است.

جان بولتون گفت: «یک جنبه دیگر قضیه این است که تحرکات کشورهایی مانند چین، ایران و کره شمالی در زمینه موشک‌های میان برد در آزادی کامل و فارغ از هرگونه محدودیتی انجام می شود، زیرا این کشورها تحت پوشش پیمان ای ان اف نیستند. برای مثال تقریباً نیمی از موشک‌های چین از مفاد این پیمان پیروی نمی‌کند.»

پیمان آی ان اف، ۳۱ سال پیش بین رونالد ریگان و میخائیل گورباچف، روسای جمهوری وقت آمریکا و شوروی سابق به امضا رسید و بر اساس آن، عمدتاً موشک‌های میان برد آمریکا‌یی «پرشینگ» و «اس اس ۲۰» روسی که مواضع دو طرف در قاره اروپا را هدف قرار داده بودند، برچیده شدند.

آقای بولتون درباره تخطی روسیه از این پیمان افزود: «همانطور که پرزیدنت ترامپ گفت، تخطی روسیه از پیمان ای ان اف چیزی نیست که آمریکا بتواند به سادگی از آن بگذرد. البته می‌دانم که مقام‌های روسیه بارها این امر را انکار کرده اند، اما تخطی روسیه از مفاد این پیمان مربوط به دوران دولت ترامپ نیست. در واقع معاون وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات در دولت پرزیدنت اوباما یکی از کسانی است که با نگارش گزارش در این خصوص به عدم پیروی آشکار روسیه از پیمان منع موشک های میان برد مفصلاً و جزء به جزء اشاره کرده است.»

قرار است روسای جمهوری آمریکا و روسیه در حاشیه کنفرانس کشورهای گروه بیست که تقریبا تا دو هفته دیگر در آرژانتین برگزار می‌شود، دیدار کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG